Свинина в томаті виходить дуже ніжною і соковитою. Велика кількість томатного соусу надає страві пікантності.
Покроковий рецепт
М’якоть свинини необхідно розрізати на невеликі шматочки, перпендикулярно волокнам. Таким чином м’ясо вийде м’якше і швидше приготується.
На заздалегідь розігріту сковороду з олією викладаємо шматочки м’яса. М’ясо слід посолити, додати мелений чорний перець і майоран.
Додати лаврове листя і влити склянку води. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні протягом тридцяти хвилин. Періодично помішуючи.
Цибуля очистити від лушпиння і порізати на великі кубики. Додати до м’яса лук.
Томат додати в сковороду. Я використовую томат власного приготування, якщо такого немає, то підійде томатна паста. Томатної пасти потрібно 6 столових ложок. Перемішуємо і залишаємо нудиться на повільному вогні ще 10 хвилин.
Моркву слід очистити і натерти на дрібній тертці. Додаємо моркву в сковороду і перемішуємо, тушкуємо на повільному вогні, додатково вливши склянку води. Періодично слід підливати воду, щоб підлива вийшла консистенцією сметани і м’ясо стало ніжніше. Тушкувати ще 40 хвилин.
Подавати м’ясо гарячим. На гарнір чудово підійде товчену картоплю. Приємного апетиту!