Ніжна свинина, запечена з яблуками у фользі

Ніжна свинина, запечена з яблуками у фользі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Промити дуже ретельно свинячу вирізку і викласти її на блюдо або паперовий рушник.

Коли м’ясо трохи підсохне, посипати його з усіх боків сумішшю спецій, трав і солі, потім змастити гарненько солодкою гірчицею і перекласти в вогнетривке блюдо або сковороду.

*Можна викладати відразу на фольгу, ну краще все-таки взяти блюдо… Справа в тому, що в процесі готування з яблук і свинини буде активно виділятися сік і якщо фольга порветься, сік витече. А нам дуже важливо, щоб він залишався всередині і не витікав, так як м’ясо, приготоване в ньому, буде більш соковитим. І якщо ви візьмете вогнетривку форму, сік залишиться у формі…м’ясо вийде, то що треба.

Всі промиті яблука розрізати навпіл, видалити серцевину і нарізати шматочками, розкласти їх поруч із свининою.

Ріпчасту цибулю почистити, нарізати на частини, викласти до яблук.

Потім загорнути страву у фольгу (або відразу фольгу з м’ясом і яблуками, якщо ви не вирішили скористатися вогнетривким стравою). Загорнути потрібно таким чином, щоб не залишилося ні одного отвору.

Перекласти форму зі свининою та яблуками, загорнуту у фольгу в духовку і запікати компоненти приблизно 1 годину при 180 градусах. Готовність перевіряйте самі. Якщо зробити прокол в м’ясі і витікати прозорий сік, м’ясо готове. А якщо сік буде рожевим, готуйте ще. Якщо соку немає –ви, на жаль, пересушили м’ясо.

Подавати приготовану соковиту свинину в яблуках з яким-небудь легким гарніром або овочевим салатом.