У підготовлену каструлю з киплячою водою викласти капусту брокколі, розділену заздалегідь на суцвіття, додати трохи солі, продовжити процес варіння капусти ще хвилини три. Необхідно стежити за тим, щоб капуста броколі в процесі варіння не стала дуже м’якою.
Далі необхідно підготувати форму для запікання, змастити її зсередини розм’якшеним маслом. Потім викласти в неї рівним шаром заздалегідь відварений рис.
Тоненькими скибочками нарізати філе лосося, викласти рибу на шар з рису, а зверху розподілити відварені суцвіття брокколі.
Після цього необхідно приготувати заливку, а для цього у підготовлену миску розбити куряче яйце, добре збити.
Потім додати тертий твердий сир, необхідну кількість сметани і рідкі вершки, насипати трохи чорного перцю, посолити інгредієнти, збити все до утворення дуже густий і однорідної суміші.
Приготовану повітряну заливку рівномірно вилити у форму, готувати запіканку з лосося і капусти брокколі чверть години при 230 градусах.