Ароматне, легке, що тане в роті, з усіх інгредієнтів, що є у нас в наявності, а головне – в процесі беруть участь діти )
Інгредієнти
Борошно – 2 ст. | |
Маргарин – 120 грам | |
Яйця – 1 шт. | |
Цукор – 120 грам | |
Ванільний цукор – 1 уп. | |
Сода – 0,5 ч. ложки | |
Арахіс і кунжут для посипання |
А пам’ятаєте печиво-черв’ячки з пісочного тіста, яке з величезним задоволенням готували діти з мамами і вдивлялися як печиво “виповзало” з м’ясорубки? А як хрустіли і до заварювання чаю вже змітали печиво?! Смак дитинства – він завжди приємний!
Пропоную змайструвати щось подібне, легке і добренне!
Покроковий рецепт
Розбиваємо яйце в каструлю, сюди ж додаємо ванільний цукор і цукор. І збиваємо до білої піни.
Потім до нашої суміші додаємо м’який маргарин і гарненько розмішуємо.
Сюди додаємо склянку просіяного борошна і соду, замішуємо тісто.
На стіл викладаємо тісто і висипаємо другий стакан борошна, робимо податливе тісто.
Тісто готове, ділимо на дві частини і розкачуємо товщиною тонке 0,7 мм.
А тим часом смажимо арахіс, очищаємо його і накриваємо плівкою і дробимо качалкою арахіс.
І на сковорідці підсмажуємо кунжут.
Беремо формочки (у нас від пластиліну) і робимо фігурки.
Переносимо на пергамент, присипаємо арахісом і придавлюємо ручкою.
Аналогічно робимо з кунжутом.
У мене вийшло 2 порції і десь 50 печеньок.
Відправляємо в розігріту духовку на 180 градусів, смажимо 10 хвилин, зменшуємо температуру до 160 градусів і печемо ще 10 хвилин. Виймаємо і лопаємо)