Ніжне ароматне печиво смаком з дитинства

Ніжне ароматне печиво смаком з дитинства – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ароматне, легке, що тане в роті, з усіх інгредієнтів, що є у нас в наявності, а головне – в процесі беруть участь діти )

Інгредієнти

Борошно – 2 ст.
Маргарин – 120 грам
Яйця – 1 шт.
Цукор – 120 грам
Ванільний цукор – 1 уп.
Сода – 0,5 ч. ложки
Арахіс і кунжут для посипання

Як приготувати Ніжне ароматне печиво смаком з дитинства

А пам’ятаєте печиво-черв’ячки з пісочного тіста, яке з величезним задоволенням готували діти з мамами і вдивлялися як печиво “виповзало” з м’ясорубки? А як хрустіли і до заварювання чаю вже змітали печиво?! Смак дитинства – він завжди приємний!

Пропоную змайструвати щось подібне, легке і добренне!

Покроковий рецепт



Розбиваємо яйце в каструлю, сюди ж додаємо ванільний цукор і цукор. І збиваємо до білої піни.


Потім до нашої суміші додаємо м’який маргарин і гарненько розмішуємо.




Сюди додаємо склянку просіяного борошна і соду, замішуємо тісто.
На стіл викладаємо тісто і висипаємо другий стакан борошна, робимо податливе тісто.




Тісто готове, ділимо на дві частини і розкачуємо товщиною тонке 0,7 мм.
А тим часом смажимо арахіс, очищаємо його і накриваємо плівкою і дробимо качалкою арахіс.
І на сковорідці підсмажуємо кунжут.







Беремо формочки (у нас від пластиліну) і робимо фігурки.
Переносимо на пергамент, присипаємо арахісом і придавлюємо ручкою.
Аналогічно робимо з кунжутом.
У мене вийшло 2 порції і десь 50 печеньок.

Відправляємо в розігріту духовку на 180 градусів, смажимо 10 хвилин, зменшуємо температуру до 160 градусів і печемо ще 10 хвилин. Виймаємо і лопаємо)