Ніжний салат ананасовий

Ніжний ананасовий салат – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Апетитний салат з ананасами, курячою грудкою, яйцями, печерицями, томлеными у вершковому маслі, твердим сиром і соковитим маринованою цибулею.

Інгредієнти

Ананас – 400 гр
Куряча грудка – 1 шт., 700 гр
Яйця курячі – 4 шт
Сир твердий – 200 грам
Ріпчаста цибуля – 4 великі або 7 маленьких
Майонез – 250-300 г упаковка
Гриби печериці – 350 гр
Вершкове масло – 50 гр для обсмажування грибів
Оцет 9% – 20 мл для маринаду
Цукор – 1 ст. ложка для маринаду
Сіль – за смаком для маринаду
Зелень – маленький пучок для прикраси

Як приготувати Ніжний салат ананасовий

Соковитий салат з тропічним фруктом, на погляд і смак сама ніжність! Аромат ананаса надає страві особливий, екзотичний смак. Головною фішкою цього салату є маринований цибулю, адже він поєднує в собі і гостроту, і насолода. Кислинка лука відтіняє солодкий смак ананаса, чим створює з ним прекрасний тандем. А томлені у вершковому маслі грибочки додають цього салату ту саму ніжність і чарівний аромат.

Шари можна викладати в будь-якому порядку, але саме так смачніше всього. Куряча грудка поєднується з пряним цибулею і ананасом, грибочки в тандемі з ананасом, яйцями і твердим сиром. Шар курячої грудки і варених яєць рекомендую рясно змащувати майонезом, щоб салат не вийшов сухим.

Бажано дати салату настоятися протягом мінімум двох годин, щоб всі верстви рівномірно просочилися.

Такий салат займе почесне місце на святковому застіллі, але у нього є маленький недолік – швидко зникати з тарілок. Ідеально поєднується не тільки з м’ясними основними стравами, але і до рибці підійде.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для салату. Зварити курячі яйця круто і курячу грудинку, з додаванням солі і чорного меленого перцю.

Нарізати цибулини вздовж і залити міцним окропом, щоб пішла гострота лука, але при цьому збереглася пружність і смак.

Коли маринад охолоне, додати до цибулі оцет, цукор і щіпку солі. Залишити ще на 10-15 хвилин.

Нарізати уздовж капелюшків печериці, нарізати дрібними кубиками цибулю.

Обсмажити гриби і цибулю з додаванням вершкового масла. Посолити і поперчити.

Нарізати кубиками варені яйця, курячу грудку, ананаси, натерти сир. Злити маринад з лука і дати йому стекти, щоб пішла зайва волога. Печериці залишити до охолодження, потім приступаємо до прошарку самого салату.

Формуємо салат шарами: перший шар маринованої цибулі, потім шар курки, змастити майонезом. Покрити майонез шаром рубаних ананасів.

На ананаси викладаємо обсмажені гриби, січені яйця, і знову покриваємо сіточкою майонезу.

Посипаємо натертим твердим сиром і прикрашаємо за бажанням, зеленню і ананасом. Приємного апетиту!