Дієтична варіація на сациві – смачно, ситно і просто!
Інгредієнти
Куряча грудинка – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Часник – 2 шт. | |
Волоські горіхи – 25 гр. | |
Борошно – 1 ч. л. | |
Хмелі-сунелі – 1 / 2 ч. л. | |
Чебрець – 1/2 ч. л. | |
Червоне сухе вино – 30 мл | |
Сіль – 5 гр. | |
Корінь імбиру – 5 гр. |
Сациві – це національне грузинське блюдо, яке вбирає в себе весь колорит Грузії. Тут і волоські горіхи, і курка і ароматні трави. Хочу розповісти вам про свою варіації на сациві, яке менш калорійне, але також дуже смачне і поживне. Аромат горіхів і спецій доповнюють ніжну курячу грудинку, а пікантний імбир і вино відтіняють смак інгредієнтів. В кінці страву можна посипати кінзою або петрушкою. Спробуйте приготувати таке легке і поживне блюдо, і ви точно не будете розчаровані.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для сациві. Для низькокалорійної версії я використовую курячу грудинку, але її можна замінити на різні частини курки пожирніше. Грудку необхідно гарненько вимити, очистити цибулю, часник і горіхи.
Нарізати грудинку невеликими поздовжніми шматочками.
Розтопити в гарячій глибокій сковороді шматочок вершкового масла і обсмажити на ньому курячу грудинку.
Додати до м’яса нашаткованою кубиками цибулю.
Подрібнити волоські горіхи з допомогою ступки або блендера. Нашаткувати дрібним кубиком корінь імбиру і часник.
Додати до м’яса червоне вино, горіхи, імбир, часник, чорний мелений перець, чебрець і приправу хмелі-сунелі.
Коли курка буде готова, додати трохи борошна для загустіння страви.
Подавати сациві з рисом, картопляним гарніром або келихом вина до столу. Приємного апетиту!