Дієтична варіація на сациві – смачно, ситно і просто!

Інгредієнти
| Куряча грудинка – 1 шт. | |
| Цибуля – 1 шт. | |
| Часник – 2 шт. | |
| Волоські горіхи – 25 гр. | |
| Борошно – 1 ч. л. | |
| Хмелі-сунелі – 1 / 2 ч. л. | |
| Чебрець – 1/2 ч. л. | |
| Червоне сухе вино – 30 мл | |
| Сіль – 5 гр. | |
| Корінь імбиру – 5 гр. |
Сациві – це національне грузинське блюдо, яке вбирає в себе весь колорит Грузії. Тут і волоські горіхи, і курка і ароматні трави. Хочу розповісти вам про свою варіації на сациві, яке менш калорійне, але також дуже смачне і поживне. Аромат горіхів і спецій доповнюють ніжну курячу грудинку, а пікантний імбир і вино відтіняють смак інгредієнтів. В кінці страву можна посипати кінзою або петрушкою. Спробуйте приготувати таке легке і поживне блюдо, і ви точно не будете розчаровані.
Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для сациві. Для низькокалорійної версії я використовую курячу грудинку, але її можна замінити на різні частини курки пожирніше. Грудку необхідно гарненько вимити, очистити цибулю, часник і горіхи.

Нарізати грудинку невеликими поздовжніми шматочками.

Розтопити в гарячій глибокій сковороді шматочок вершкового масла і обсмажити на ньому курячу грудинку.

Додати до м’яса нашаткованою кубиками цибулю.

Подрібнити волоські горіхи з допомогою ступки або блендера. Нашаткувати дрібним кубиком корінь імбиру і часник.

Додати до м’яса червоне вино, горіхи, імбир, часник, чорний мелений перець, чебрець і приправу хмелі-сунелі.

Коли курка буде готова, додати трохи борошна для загустіння страви.

Подавати сациві з рисом, картопляним гарніром або келихом вина до столу. Приємного апетиту!
