Низькокалорійне сациві з курячої грудки

Низькокалорійне сациві з курячої грудки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дієтична варіація на сациві – смачно, ситно і просто!

Інгредієнти

Куряча грудинка – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 2 шт.
Волоські горіхи – 25 гр.
Борошно – 1 ч. л.
Хмелі-сунелі – 1 / 2 ч. л.
Чебрець – 1/2 ч. л.
Червоне сухе вино – 30 мл
Сіль – 5 гр.
Корінь імбиру – 5 гр.

Як приготувати Низькокалорійне сациві з курячої грудки

Сациві – це національне грузинське блюдо, яке вбирає в себе весь колорит Грузії. Тут і волоські горіхи, і курка і ароматні трави. Хочу розповісти вам про свою варіації на сациві, яке менш калорійне, але також дуже смачне і поживне. Аромат горіхів і спецій доповнюють ніжну курячу грудинку, а пікантний імбир і вино відтіняють смак інгредієнтів. В кінці страву можна посипати кінзою або петрушкою. Спробуйте приготувати таке легке і поживне блюдо, і ви точно не будете розчаровані.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для сациві. Для низькокалорійної версії я використовую курячу грудинку, але її можна замінити на різні частини курки пожирніше. Грудку необхідно гарненько вимити, очистити цибулю, часник і горіхи.

Нарізати грудинку невеликими поздовжніми шматочками.

Розтопити в гарячій глибокій сковороді шматочок вершкового масла і обсмажити на ньому курячу грудинку.

Додати до м’яса нашаткованою кубиками цибулю.

Подрібнити волоські горіхи з допомогою ступки або блендера. Нашаткувати дрібним кубиком корінь імбиру і часник.

Додати до м’яса червоне вино, горіхи, імбир, часник, чорний мелений перець, чебрець і приправу хмелі-сунелі.

Коли курка буде готова, додати трохи борошна для загустіння страви.

Подавати сациві з рисом, картопляним гарніром або келихом вина до столу. Приємного апетиту!