Новорічне апельсинове печиво

Новорічне апельсинове печиво – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Натерти на дрібній тертці цедру одного апельсина. Розрізати апельсин навпіл, вичавити сік.

150 г розм’якшеного вершкового масла розтерти з 5 г ваніліну (або ванільним цукром) і 150 г цукру піску. Додати 2 курячих яйця. Гарненько все перемішати за допомогою виделки.

До яєчно – олійно суміші додати цедру і сік одного апельсина. Ще раз все перемішати.

Додати 2 чайні ложки розпушувача (розпушувач можна замінити на 1/3 чайну ложку соди, гашеного в оцті) і просіяне борошно вищого сорту. Борошно найкраще додавати частинами, постійно перемішуючи. Замісити тісто руками і скачати його в кулю. Тісто виходить еластичним і податливим, не повинно липнути до рук.

Розкачати качалкою тісто товщиною в 2 – 3 мм. За допомогою кулінарних формочок виріжте бажані фігурки.

Деко вистелити пекарської папером. Фігурки з тіста викласти на деко, вистелений пергаментним папером. Поставити випікатися печива в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікати близько 10 хвилин (до блідо-золотистого кольору).

Приготувати цукрову глазур. Для цього 150 г цукрової пудри висипати в невелику каструлю. Додати близько 2-х столових ложок сиропу. Варити все на маленькому вогні, постійно помішуючи. Суміш кип’ятять до тих пір, поки глазур не буде рівномірно обволікати ложку (приблизний час варіння 5 хвилин). У вже готову глазур (за настроєм) додати харчові барвники. Вмочити в готову кольорову глазур печиво (треба робити все швидко, так як глазур дуже швидко застигає).

Викласти печиво на тарілку.

Прикрасити кондитерської посипкою (кондитерської посипкою краще посипати відразу після обмакувания печива, так як глазур захолоне, і прикраса потім просто не прилипне).

Можна намалювати різні візерунки за допомогою кондитерських кольорових гелів олівців. Ну от, наше новорічне апельсинове печиво готово! Подавати печиво до чаю.
Приємного апетиту!