Для приготування окрошки краще брати несолодкий квас. Смак можна урізноманітнити гірчицею і сметаною.
Покроковий рецепт
Відварити картоплю в мундирі. Зварити яйця. Остудити.
Нарізати зелений лук, кріп, петрушку. Зелень перекласти в глибоку миску, посипати сіллю і розтерти ступкою, щоб зелень пустила сік (так окрошка буде ароматнішим).
Почистити картоплю і яйця, нарізати дрібними кубиками. Огірки і редис помити, зрізати хвостики, нарізати маленькими кубиками. Варену ковбасу (або нежирне м’ясо), так само, нарізати кубиками. Всі порізані інгредієнти закинути в миску до зелені. Гарненько все перемішати.
Тепер окрошку розкласти по тарілках і залити квасом. За смаком холодний суп можна посолити, поперчити (за бажанням) або додати гірчицю. Додати в кожну тарілку по одній ложці сметани. Подавати до столу в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!