Мабуть, найпопулярніше блюдо, яке готують в жарку пору року – це окрошка. В різних районах нашої країни її готують по-різному: хтось віддає перевагу окрошку на кефірі, хтось з використанням мінеральної води, а хто-то любить її на квасі. Наше кулінарне пропозиція – це окрошка на квасі з вареною ковбасою.
Інгредієнти
Ковбаса – 300 гр варена | |
Картопля – 2 штуки | |
Яйця курячі – 2 штуки | |
Огірок – 1 штука | |
Квас – 1,5 л | |
Сіль – за смаком |
Принцип приготування домашньої окрошки, будь вона з кефіром або з квасом, однаковий: інгредієнти для неї нарізати дрібно, а потім заливаються. Конкретно в запропонованому рецепті використовуються картопля, варена ковбаса, яйця, свіжий огірок. Заздалегідь потрібно відварити в мундирі картоплю, а також курячі яйця. Потім дані інгредієнти остудити і очистити. Коли всі необхідні продукти будуть готові, можна приступати. Порядок нарізки продуктів для окрошки значення не має, можна починати з будь-якого інгредієнта.
Покроковий рецепт
Беремо варену ковбасу. Нарізаємо її для окрошки у формі дрібних кубиків. Ковбасну нарізку перекладаємо в підходящу миску або каструлю.
Наступний інгредієнт – відвареної картопля, очищений. Його для окрошки ми натремо на крупній тертці. Картопляну подрібнену масу також переправляємо в миску.
Моєму свіжий огірочок. Нарізаємо його кубиками. Якщо шкурка у огірка не гірчить, то її можна не зрізати. Огіркову нарізку перекладаємо до інгредієнтів в миску.
Очищаємо курячі яйця, рубаємо їх ножем на обробній дошці. Додаємо подрібнені яйця в миску.
Всі необхідні для окрошки подрібнені, заливаємо їх квасом. Квас беремо домашній або магазинний. Солимо окрошку, перемішуємо.
Розливаємо окрошку на квасі в глибокі тарілки. За бажанням додаємо майонез або сметану. Приємного апетиту!