Схема приготування запозичена з Індії. Індуси називають це блюдо “Сабджі”.
Інгредієнти
Морква – 2-3 шт. | |
адигейський сир – 150-200 гр. | |
Помідори – 3-5 шт. | |
Болгарський перець – 2-3 шт. | |
Капуста білокачанна – 400 гр. | |
Кріп – 1 пучок | |
Петрушка – 1 пучок | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Рослинне масло – для обсмажування | |
Вода – 1 стакан | |
Куркума – 0.5 ч. л. | |
Коріандр – 0.5 ч. л. мелений | |
Зіра – 0,5 ч. л. |
Рагу приготована за цим рецептом обожнюють мої домашні. Готую таке рагу дуже давно. Схема приготування запозичена з Індії. Індуси називають це блюдо “Сабджі”. Сабджі може готується з різних овочів і з різними приправами. Його можна зробити гострим, додавши червоний і чорний перець. Можна зробити солодким, додавши цукор. Можна залишити помірний смак, як в рецепті нижче. І вже точно таке рагу доведеться по душі в осінні врожайні дні.
В рецепті який тут запропоновано використовується адигейський сир, він чудово замінює м’ясо, і цей рецепт підійде навіть для суворих веганів.
Покроковий рецепт
У каструлі розігріти олію, в розігріте масло додати спеції – коріандр, зіру, куркуму. Спеції в олії мають смажитися близько 1-2 хвилин, не більше. Інакше вони пригорять.
Додати в каструлю з маслом і спеціями порізану кубиками моркву. Обсмажувати на помірному вогні близько 10 хв.
Додати в каструлю порізаний болгарський перець. Обсмажувати все разом близько 5 хв.
Нарізати білокачанну капусту не дуже крупно, але і не сильно дрібно. Додати в каструлю.
Налити воду в каструлю. для того що б капуста та інші овочі тушкувалися. Зменшити вогонь до мінімуму. Тушкувати близько 15 хвилин.
Порізати помідори і додати в каструлю. Томити все на повільному вогні близько 10 хвилин.
Адигейський сир порізати маленькими кубиками. Додати в каструлю. Ще близько 8 хвилин тушкувати на слабкому вогні. Якщо хочете ефект м’яса в рагу, обсмажте адигейський сир спочатку у великій кількості соняшникової олії на сковороді до золотої скоринки, потім закиньте в рагу. Це буде дуже смачно.
Додайте нарізану зелень. Посоліть. Подавати можна зі сметаною і зеленню. Можна додати до рагу при подачі варені рис або гречку. Приємного апетиту і будьте щасливі!