Овочеве рагу з мясом

Овочеве рагу з мясом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Чудове осіннє блюдо для великої родини!

Інгредієнти

М’ясо – 300 гр
Картопля – 3-4 шт
Морква – 2 шт
Цибуля – 1 шт
Часник – 4-5 з.
Кабачок – 1шт
Перець – 2 шт
Помідор – 2-3 шт
Соняшникова олія – 8 ст. л. (для смаження)
Сіль – 2-3 ч. л.
Перець чорний мелений – 1\2 ч. л.
Лавровий лист – 2 шт
Томатна паста – 200 гр
Зелень (петрушка) – 70 гр (за бажанням)

Як приготувати Овочеве рагу з м’ясом

Рагу – у первісному перекладі з французької – «збуджує апетит». І цим усе сказано!

Покроковий рецепт


Для приготування нам знадобиться: будь-яке м’ясо (оскільки овочеве блюдо, на мій смак м’ясо повинно бути жирним, можливо і на кістки. Якщо ви не любите жирне м’ясо – беріть будь, на свій смак); картопля, морква, цибуля, часник, кабачок (я беру цукіні, але згодиться і звичайний); перець солодкий, помідори, спеції, томатна паста і зелень. Щоб рагу було красивіше, бажано щоб овочі мали різне забарвлення.

Підготуємо першу партію овочів: помити і очистити картоплю, моркву, цибулю і часник.

Порізати не дуже дрібно: картоплю і часник часточками, моркву соломкою, цибулю середнім кубиком.

Для прискорення процесу я зазвичай готую відразу на двох глибоких сковородах. На гарячу сковороду з соняшниковою олією кладемо картоплю для смаження. Поки це відбувається – нарізаємо невеликими шматочками м’ясо.


Картопля накриваємо кришкою. Ставимо на маленький вогонь. М’ясо на розігріту сковорідку з олією і обсмажуємо.


У цей момент підготуємо другу частину овочів. Кабачок, перець і помідори помити. Кабачок нарізаємо кубиками, додаємо в картоплю.


Перець і помідори нарізаємо квадратиками.





У подрумяненное м’ясо по черзі додаємо моркву, цибулю, часник. Тримаємо інтервал у кілька хвилин. Солимо, перчимо. Ставимо на маленький вогонь.



Одночасно з цим в картоплю з кабачком по черзі додаємо перець і помідори з інтервалом не менше 5 хвилин.


М’ясо з обсмаженням (морква, цибуля, часник) викладаємо в сковороду з овочами. Перемішуємо. Тушкуємо приблизно 10 хвилин на маленькому вогні.

Поки готується – робимо соус. Томатна паста, сіль, трохи цукру, перець, лавровий лист – заливаємо окропом і розмішуємо.




Додаємо в рагу соус, додати порізану зелень, перемішуємо, тушкуємо, поки рідина злегка не увариться.
Блюдо виходить красиве, поживне, корисне! Приємного апетиту!