Чудове осіннє блюдо для великої родини!
Інгредієнти
М’ясо – 300 гр | |
Картопля – 3-4 шт | |
Морква – 2 шт | |
Цибуля – 1 шт | |
Часник – 4-5 з. | |
Кабачок – 1шт | |
Перець – 2 шт | |
Помідор – 2-3 шт | |
Соняшникова олія – 8 ст. л. (для смаження) | |
Сіль – 2-3 ч. л. | |
Перець чорний мелений – 1\2 ч. л. | |
Лавровий лист – 2 шт | |
Томатна паста – 200 гр | |
Зелень (петрушка) – 70 гр (за бажанням) |
Рагу – у первісному перекладі з французької – «збуджує апетит». І цим усе сказано!
Покроковий рецепт
Для приготування нам знадобиться: будь-яке м’ясо (оскільки овочеве блюдо, на мій смак м’ясо повинно бути жирним, можливо і на кістки. Якщо ви не любите жирне м’ясо – беріть будь, на свій смак); картопля, морква, цибуля, часник, кабачок (я беру цукіні, але згодиться і звичайний); перець солодкий, помідори, спеції, томатна паста і зелень. Щоб рагу було красивіше, бажано щоб овочі мали різне забарвлення.
Підготуємо першу партію овочів: помити і очистити картоплю, моркву, цибулю і часник.
Порізати не дуже дрібно: картоплю і часник часточками, моркву соломкою, цибулю середнім кубиком.
Для прискорення процесу я зазвичай готую відразу на двох глибоких сковородах. На гарячу сковороду з соняшниковою олією кладемо картоплю для смаження. Поки це відбувається – нарізаємо невеликими шматочками м’ясо.
Картопля накриваємо кришкою. Ставимо на маленький вогонь. М’ясо на розігріту сковорідку з олією і обсмажуємо.
У цей момент підготуємо другу частину овочів. Кабачок, перець і помідори помити. Кабачок нарізаємо кубиками, додаємо в картоплю.
Перець і помідори нарізаємо квадратиками.
У подрумяненное м’ясо по черзі додаємо моркву, цибулю, часник. Тримаємо інтервал у кілька хвилин. Солимо, перчимо. Ставимо на маленький вогонь.
Одночасно з цим в картоплю з кабачком по черзі додаємо перець і помідори з інтервалом не менше 5 хвилин.
М’ясо з обсмаженням (морква, цибуля, часник) викладаємо в сковороду з овочами. Перемішуємо. Тушкуємо приблизно 10 хвилин на маленькому вогні.
Поки готується – робимо соус. Томатна паста, сіль, трохи цукру, перець, лавровий лист – заливаємо окропом і розмішуємо.
Додаємо в рагу соус, додати порізану зелень, перемішуємо, тушкуємо, поки рідина злегка не увариться.
Блюдо виходить красиве, поживне, корисне! Приємного апетиту!