В одній порції: 480 ккал/1850 кДж; білки: 8 г, жири: 20 г, вуглеводи: 18 р.
Інгредієнти
майоран – 1 пучок | |
рослинної олії – 1 столова ложка або більше для смаження | |
картопля – 1 частина | |
цукіні – 1 частина | |
сіль, перець – за смаком |
Якщо ви збираєтеся приготувати ці картопляні котлети з цукіні (кабачками) в якості гарніру до м’ясної страви, то виходьте з розрахунку один млинець на одну тарілку. Якщо ви готуєте їх в якості основного блюда для чотирьох чоловік, то візьміть в два рази більше продуктів і смажте овочеві котлети одночасно на двох сковородах.
Покроковий рецепт
1. Помийте і відваріть в мундирі картоплю протягом 15 хвилин.
2. Між тим вимийте і очистіть цукіні. Вимийте також майоран, струсіть з нього воду і порубаєте.
3. Залийте картоплю холодною водою, зніміть шкірку і остудіть. Натріть картоплю і цукіні на крупній тертці. З’єднайте з майораном, посоліть і поперчіть.
4. Розтопити в глибокій сковороді маргарин для смаження і розігрійте оливкову олію. Потім зменшіть вогонь до середнього.
5. З маси картоплі і цукіні сформуйте котлетки потрібного розміру і обсмажте на сковороді, потім накрийте кришкою і готуйте близько 15 хвилин.
6. Переверніть млинець на іншу сторону і обсмажуйте ще 15 хвилин без кришки. Одна порція 2 млинця.