Овочеві котлети з картоплі і цукіні

Овочеві котлети з картоплі і цукіні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

В одній порції: 480 ккал/1850 кДж; білки: 8 г, жири: 20 г, вуглеводи: 18 р.

Інгредієнти

майоран – 1 пучок
рослинної олії – 1 столова ложка або більше для смаження
картопля – 1 частина
цукіні – 1 частина
сіль, перець – за смаком

Як приготувати Овочеві котлети з картоплі і цукіні

Якщо ви збираєтеся приготувати ці картопляні котлети з цукіні (кабачками) в якості гарніру до м’ясної страви, то виходьте з розрахунку один млинець на одну тарілку. Якщо ви готуєте їх в якості основного блюда для чотирьох чоловік, то візьміть в два рази більше продуктів і смажте овочеві котлети одночасно на двох сковородах.

Покроковий рецепт

1. Помийте і відваріть в мундирі картоплю протягом 15 хвилин.

2. Між тим вимийте і очистіть цукіні. Вимийте також майоран, струсіть з нього воду і порубаєте.

3. Залийте картоплю холодною водою, зніміть шкірку і остудіть. Натріть картоплю і цукіні на крупній тертці. З’єднайте з майораном, посоліть і поперчіть.

4. Розтопити в глибокій сковороді маргарин для смаження і розігрійте оливкову олію. Потім зменшіть вогонь до середнього.

5. З маси картоплі і цукіні сформуйте котлетки потрібного розміру і обсмажте на сковороді, потім накрийте кришкою і готуйте близько 15 хвилин.

6. Переверніть млинець на іншу сторону і обсмажуйте ще 15 хвилин без кришки. Одна порція 2 млинця.