«Великий суп» – італійський суп Мінестроне з сезонних овочів. Класичний рецепт зазнавав багато змін з моменту його появи в суп були додані бобові, макарони, м’ясо. Основа ж традиційно залишалася незмінною – овочі, зелень і спеції.
Інгредієнти
Сочевиця жовта – 1 стакан | |
Картопля – 1 шт 1 велика або 2 середніх картоплини | |
Кабачок – 1 шт маленького розміру | |
Червоний цибуля – 1 шт | |
Морква – 1 шт | |
Цвітна капуста – 200 грам | |
Томати у власному соку кносервированные – 200 грам | |
Кунжутне масло – 1-2 ст. ложки для обсмажування | |
Бекон – 100 грам | |
Спеції – за смаком | |
Сіль – за смаком |
Кошик з кабачками, мішки з картоплею, сітки цибулі, ящики з морквою: холодильник перетворився на овочеву крамницю; помідори з перцем розташувалися на етажерці для цукерок, а на столі ледве вмістилися гарбузи, капуста, турнепс. Прийшла осінь, а з нею час збирати врожай і час зібраний урожай солити, варити, сушити, консервувати. Що ж робити в перерві між заготовками на зиму? Зварити овочевий «Великий суп».
Покроковий рецепт
Овочі вимити, цвітну капусту при необхідності розморозити.
Всі інгредієнти порізати кубиками.
В першу чергу в каструлю з водою відправляється картопля, протягом 10 хвилин після закипання можна опускати сочевицю.
Поки варяться овочі розігріти на сковорідці кунжутне масло і обсмажити цибулю з морквою і кабачком.
Через 5 хвилин зажаривания додати консервовані помідори, очистивши від шкури. Залити розсолом і тушкувати протягом 15 хвилин. Консервовані томати дають супу більш насичений смак, але при бажанні їх можна замінити тушкованими помідорами.
Всю засмажку відправляємо в каструлю. Після кабачок і цвітну капусту.
Варити суп 30 хвилин на повільному вогні. Традиційно суп мінестроне готують наступним чином: після того як всі овочі зварилися ½ супу пюрируют, потім додають овочі, що залишилися. Так як в нашому рецепті є жовта швидкорозварювані сочевиця, то після варіння суп вже має консистенцію пюре.
В кінці варіння додати приправи і спеції. Сіль, суміш спецій: базилік, орегано, чабер, м’ята, розмарин.
Розбавимо класичний рецепт Мінестроне – додамо бекон.
Бекон обсмажити на сухій сковороді по 3 хвилини з кожного боку. Петрушку дрібно порубати.
Суп розлити по тарілках і додати бекон і петрушку. Перед подачею можна збризнути лимонним соком, щоб відтінити солодкуватий терпкий смак супу.
Бекон у вегетаріанському варіанті рецепта можна замінити обсмаженим кунжутом.
Їсти подано!