Овочевий суп Мінестроне

Овочевий суп Мінестроне – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

«Великий суп» – італійський суп Мінестроне з сезонних овочів. Класичний рецепт зазнавав багато змін з моменту його появи в суп були додані бобові, макарони, м’ясо. Основа ж традиційно залишалася незмінною – овочі, зелень і спеції.

Інгредієнти

Сочевиця жовта – 1 стакан
Картопля – 1 шт 1 велика або 2 середніх картоплини
Кабачок – 1 шт маленького розміру
Червоний цибуля – 1 шт
Морква – 1 шт
Цвітна капуста – 200 грам
Томати у власному соку кносервированные – 200 грам
Кунжутне масло – 1-2 ст. ложки для обсмажування
Бекон – 100 грам
Спеції – за смаком
Сіль – за смаком

Як приготувати Овочевий суп “Мінестроне”

Кошик з кабачками, мішки з картоплею, сітки цибулі, ящики з морквою: холодильник перетворився на овочеву крамницю; помідори з перцем розташувалися на етажерці для цукерок, а на столі ледве вмістилися гарбузи, капуста, турнепс. Прийшла осінь, а з нею час збирати врожай і час зібраний урожай солити, варити, сушити, консервувати. Що ж робити в перерві між заготовками на зиму? Зварити овочевий «Великий суп».

Покроковий рецепт

Овочі вимити, цвітну капусту при необхідності розморозити.

Всі інгредієнти порізати кубиками.
В першу чергу в каструлю з водою відправляється картопля, протягом 10 хвилин після закипання можна опускати сочевицю.

Поки варяться овочі розігріти на сковорідці кунжутне масло і обсмажити цибулю з морквою і кабачком.

Через 5 хвилин зажаривания додати консервовані помідори, очистивши від шкури. Залити розсолом і тушкувати протягом 15 хвилин. Консервовані томати дають супу більш насичений смак, але при бажанні їх можна замінити тушкованими помідорами.
Всю засмажку відправляємо в каструлю. Після кабачок і цвітну капусту.

Варити суп 30 хвилин на повільному вогні. Традиційно суп мінестроне готують наступним чином: після того як всі овочі зварилися ½ супу пюрируют, потім додають овочі, що залишилися. Так як в нашому рецепті є жовта швидкорозварювані сочевиця, то після варіння суп вже має консистенцію пюре.

В кінці варіння додати приправи і спеції. Сіль, суміш спецій: базилік, орегано, чабер, м’ята, розмарин.

Розбавимо класичний рецепт Мінестроне – додамо бекон.
Бекон обсмажити на сухій сковороді по 3 хвилини з кожного боку. Петрушку дрібно порубати.

Суп розлити по тарілках і додати бекон і петрушку. Перед подачею можна збризнути лимонним соком, щоб відтінити солодкуватий терпкий смак супу.

Бекон у вегетаріанському варіанті рецепта можна замінити обсмаженим кунжутом.
Їсти подано!