Овочі вимити, цвітну капусту при необхідності розморозити.
Всі інгредієнти порізати кубиками.
В першу чергу в каструлю з водою відправляється картопля, протягом 10 хвилин після закипання можна опускати сочевицю.
Поки варяться овочі розігріти на сковорідці кунжутне масло і обсмажити цибулю з морквою і кабачком.
Через 5 хвилин зажаривания додати консервовані помідори, очистивши від шкури. Залити розсолом і тушкувати протягом 15 хвилин. Консервовані томати дають супу більш насичений смак, але при бажанні їх можна замінити тушкованими помідорами.
Всю засмажку відправляємо в каструлю. Після кабачок і цвітну капусту.
Варити суп 30 хвилин на повільному вогні. Традиційно суп мінестроне готують наступним чином: після того як всі овочі зварилися ½ супу пюрируют, потім додають овочі, що залишилися. Так як в нашому рецепті є жовта швидкорозварювані сочевиця, то після варіння суп вже має консистенцію пюре.
В кінці варіння додати приправи і спеції. Сіль, суміш спецій: базилік, орегано, чабер, м’ята, розмарин.
Розбавимо класичний рецепт Мінестроне – додамо бекон.
Бекон обсмажити на сухій сковороді по 3 хвилини з кожного боку. Петрушку дрібно порубати.
Суп розлити по тарілках і додати бекон і петрушку. Перед подачею можна збризнути лимонним соком, щоб відтінити солодкуватий терпкий смак супу.
Бекон у вегетаріанському варіанті рецепта можна замінити обсмаженим кунжутом.
Їсти подано!