Паштет із свинячої печінки дуже ситний і калорійний, і повірте, відчуття голоду надовго Вас покине.
Інгредієнти
печінка свиняча – 800 г | |
свиняче сало – 300 м з невеликою кількістю м’яса | |
цибуля ріпчаста – 4 шт. | |
часник – 7 зубчиків | |
сіль – щіпка | |
чорний перець – щіпка | |
мускатний горіх – за смаком | |
чебрець, чебрець, базилік. – по смаку | |
соняшникова олія – 3 ложки | |
вершки – 300 мл |
В наших магазинах, на полицях багато паштетів, і в нашій життєвій метушні, так як немає приготування домашньої їжу, ми купуємо баночку паштету і пропонуємо нашим рідним і близьким бутерброди не зрозуміло з чого і з чим. Але якщо витратити трохи часу, Ваш паштет із свинячої печінки стане улюбленою стравою, як і для перекусу, так і повноцінним стравою. А діти в школі ніколи не будуть голодні, так як такий паштет дуже смачний, ситний і калорійний.
Хочу Вам запропонувати «Чоловічий» паштет. Я так його називаю, тому що він дуже ситний.
Покроковий рецепт
Печінка-це фільтр будь-якого організму, так що б її трохи очистити, ми заздалегідь свинячу печінку замочуємо в молоці (молоко потрібно додати чайну ложку цукру) на два три години, що б вона була м’якою. Незважаючи на все,свиняча печінка — це корисний продукт, в якому багато заліза, кальцію, магнію, фосфору, цинку та інших корисних речовин.
Поки печінка мокне в молоці, ми тим часом візьмемо сало з прошарками м’яса, знімемо шкіру, і наріжемо на маленькі шматочки.
На сковороду виливаємо дві ложки рослинної олії і обсмажуємо сало.
Почистимо ріпчасту цибулю і наречем на кільця. Сало наше підрум’янилося, і додамо до нього цибулю і прожарим ще міну сім вісім, на середньому вогні.
Тим часом беремо свинячу печінку, виймаємо з молока, витираємо насухо рушником. Що б зняти плівку з печінки потріть її зверху сіллю, і вона швидко зніметься, також не забуваємо витягнути жилки. Нарізаємо свинячу печінку на маленькі шматки, і кидаємо на сковороду, де смажиться сало з прошарками м’яса і цибулю. Добре перемішуємо і тушкуємо на сильному вогні, п’ятнадцять, двадцять хвилин.
Весь час не забуваємо помішувати. Видавлюємо часник, солимо, перчимо, додаємо спеції. Мускатний горіх на дрібній тертці трохи натремо, але трохи, горіх дуже ароматний і може перебити смак страви, а саме паштету.
В спеціях всю цю красу ще міну дві посмажимо і заливаємо вершками, і тушкуємо на повільному вогні, що б вершки трохи выпарились, десь хвилин десять або п’ятнадцять, але не повністю, тому що паштет буде дуже в’язким.
Приготоване блюдо пробуємо на смак, якщо чогось не вистачає, то додаємо.
Беремо кухонний комбайн, і весь вміст сковорідки поки все гаряче, у нього висипаємо.
Перекручуємо вміст, кілька разів, що б вийшла однорідна маса без грудочок, як пюре.
Беремо чистий судочок, акуратно викладаємо ложкою паштет із свинячої печінки і розрівнюємо його, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на тридцять сорок хвилин. За рахунок того що в страві присутній сало, то паштет швидко застигне.
Такий паштет може дуже довго зберігатися в холодильнику, хоча це навряд чи вийде, тому що він такий смачний, що дуже швидко його з’їдять.
Порада: візьміть чорний хліб, підсмажте в тостері, і намажте їх паштетом, зверху покладіть шматочок маренового огірочка і гілочку петрушки або кропу. Приємного апетиту!