Це блюдо досить просто готується, проте слід знати про те, що рибу необхідно правильно обсмажувати, в іншому випадку вона просто вийде дуже сухою.
Інгредієнти
цибуля ріпчаста – 1 головка | |
великі часникові часточки – дві штуки | |
червоний перець чилі – половина стручка, за бажанням | |
ароматне масло оливкове – п’ять ст. ложок | |
солоні каперси – 1 ст. ложку | |
рибне філе – 1 велика тушка | |
будь-яка паста – 300 г | |
консервовані помідори – 80 г | |
помідори черрі – 6-8 шт. | |
біле вино – 70 мл | |
морська сіль тонкомолота – за смаком | |
мелений рожевий перець – за смаком | |
лимон – 1/2 лимона | |
базилік зелений – листочки |
Тушкований минтай в томатному соусі з помідорами – дуже смачна страва. Для ситості додається макаронні вироби, і, дуже до речі. Паста виходить соковитою, а смак насичений і ароматний.
Для приготування цієї страви можна використовувати і іншу рибу, яка не сильно розвалюється при гасінні.
Покроковий рецепт
Нашаткувати дуже дрібно половину стручка червоного перцю (цей інгредієнт додається за бажанням). Потім почистити цибулину і дрібненько порізати. Порубати попередньо очищені часточки часнику.
Підготувати велику сковорідку, влити в неї третину оливкової олії, прогріти його гарненько, потім обсмажити в ньому подрібнений часник, цибулю і нашатковану перець чилі. В цей же час в киплячій воді відварити якусь пасту, в моєму випадку це спагетті.
Як тільки макаронні вироби зваряться, перекласти їх на друшляк. Потім зрізати уздовж хребта з риби всі філе, порізати його на шматочки, перекласти в глибоку тарілку, злегка посолити, приправити перцем і полити невеликою кількістю оливкової олії. (Щоб не возитися з рибою, краще, звичайно, взяти готове філе минтая).
Перекласти шматочки риби в сковорідку з перцем, обсмаженою цибулею і часником, гарненько обсмажити з усіх сторін. Потім закинути кілька помідорів чері, каперси, влити необхідну кількість вина, тушкувати.
Як тільки вино почне інтенсивно кипіти, зменшити вогонь, додати в сковорідку терті консервовані помідори, а також подрібнений базилік.
Викласти в сковорідку приготовлену пасту, перемішати всі інгредієнти, потім прибрати посуд з вогню. Накрити посуд кришкою і дати постояти 5 хвилин, щоб все промокло.
Після цього підготувати сервірувальне блюдо. Перекласти на нього пасту з шматочками риби. Збризкати рибу минтай лимонним соком і посипати цедрою лимона.
Прикрасити страву листочками базиліку. Страву подавати в теплому вигляді до столу. Приємного апетиту!