Печеня з яловичини готується дуже просто. М’ясо смажиться, потім гаситься з луком, морквою і грибами. Гриби дадуть особливий ніжний смак.
Інгредієнти
яловичина – 500 г | |
цибуля – 3 головки | |
гриби печериці – 100 г | |
мокровь – 1 шт. невелика | |
часник – 3 зубчики | |
бальзамічний оцет – 1 чайна ложка | |
сіль – щіпка | |
перець – щіпка | |
соняшникова або оливкова олія – для смаження | |
вершкове масло – шматочок | |
базилік і кмин – пару гілочок |
Існує безліч рецептів приготування смаженої яловичини. Всі вони відрізняються між собою кількістю інгредієнтів і ступенями обжарювання. М’ясо яловичини можна смажити в чому завгодно, у вині, в пиві, на соняшниковій або оливковій олії з додаванням томатної пасти або кетчупу, в майонезі і багато в чому іншому.
Розповім вам найулюбленіший і нескладний рецепт приготування печені з яловичини з грибами.
Покроковий рецепт
Процес приготування
На початку моєму добре м’ясо. Потім його потрібно ретельно обсушити за допомогою рушника з паперу і нарізати на невеликі шматочки. Потім натерти м’ясо сіллю, перцем, базиліком, кмином і оцтом. Залишаю все в стороні.
Чищу зубчики часнику і варю на воді приблизно десять хвилин. Потім дістаю з води часник і сушу. Ріжу печериці і ставлю їх у воду. Чищу і ріжу півкільцями цибулю. Розігріваємо сковороду наливаємо туди соняшникову олію і кладемо шматочок вершкового масла. Коли олії нагріються, обсмажуємо в них м’ясо яловичини до золотистої скоринки.
Коли на м’ясі з’явилася скориночка, додаю в сковороду нарізані гриби, цибулю, моркву, порізану не крупно, відварений часник. Все це ретельно перемішуємо лопаткою і смажу близько двох хвилин. Потім додаю п’ять столових ложок тієї води, в якій настоювалися гриби. Після того, як вода в сковорідці закипить, зменшую вогонь і накриваю все кришкою. Гасити м’ясо з грибами, цибулею і морквою потрібно близько п’ятнадцяти хвилин. Перед повним приготуванням страви, солимо весь вміст і перемішуємо. Коли страва готова, я красиво викладаю його на тарілку і подаю на стіл.
Прекрасним гарніром до даного страві буде картопля по-домашньому або якась легка каша. З напоїв я віддаю перевагу квас або пиво. Завдяки цьому рецепту, гриби тонко просочуватися смаком м’яса і цибулі, і додають свій неповторний аромат всьому блюду. М’ясо в свою чергу виходить дуже ніжним і соковитим, вдосталь просоченим усіма запахами і ароматами спецій і овочів.