Куряча печінка вважається бюджетним субпродуктом, зате страви з неї виходять смачними, корисними, поживними і досить апетитними! Ось такий приклад!
Інгредієнти
Печінка куряча – 300 гр | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Перець болгарський – 1 шт. | |
Масло рослинне – 30 мл | |
Сіль – за смаком | |
Томатний соус – 1 ст. ложка | |
Перець мелений – за смаком |
Куряча печінка крім того, що містить у своєму складі безліч корисних для нашого організму вітамінів і мінералів, ще чудово поєднується з різними інгредієнтами, наприклад – овочами. Ось і в запропонованому рецепті печінка птиці на сковороді при гасінні відмінно «сусідить» з пасированого морквою, цибулею і солодким болгарським перчиком. Крім цього гастрономічного переваги куряча печінка має ще одне – вона швидко готується, так що, загасити субпродукт з овочами на сковороді можна легко, не займаючи багато часу. Подробиці в покроковому описі нижче.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі інгредієнти: печінка повинна бути розморожена і промита. Великі шматки нарізаємо. Очищаємо овочі, а потім подрібнюємо так: морквину теркою, цибулю ножем ріжемо, перчик теж ріжемо, але тільки смужками.
Дно сковороди заповнюємо рослинним маслом. Для обжарювання викладаємо в сковороду нарізку з овочів. Пасеруємо приблизно 5 хвилин.
Викладаємо на сковороду до овочевих пассированным інгредієнтів шматочки курячої печінки. Перемішуємо, тушкуємо на малому вогні близько 7-10 хвилин.
Коли на шматочки курячої печінки не залишиться кров’яних патьоків, можна додавати до них томатний соус (можна замінити томатною пастою або кетчупом). Не забуваємо про спеції, печінка потрібно посолити і трохи поперчити.
Доливаємо до інгредієнтів на сковороду приблизно 150 мл води (може трохи більше або менше). Накриваємо сковороду кришкою, тушкуємо курячу печінку з овочами приблизно 10 хвилин. Цього часу буде досить, щоб субпродукт повністю потушился.
Готову курячу печінку подаємо як самостійне блюдо або супроводжуємо своїм улюбленим гарніром. Приємного всім перекусу!