Печінка куряча з томатною підливою і зеленню

Печінка куряча з томатною підливою і зеленню – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачна куряча печінка, яка готується на сковороді разом з томатною підливою і зеленню, стане чудовим блюдом до обіднього перекусу.

Інгредієнти

Масло вершкове – 30 гр
Печінка куряча – 300 гр
Цибуля – 1 шт.
Борошно – 1 ст. ложка
Паста томатна – 1 ст. ложка
Зелень свіжа – за смаком
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком
Вода кип’ячена – 200 мл

Як приготувати Печінка куряча з томатною підливою і зеленню

Для приготування курячої печінки потрібно крім субпродукту ще ріпчаста цибулина, борошно пшеничне, томатна паста, вершкове масло, спеції. Курячу печінку перед приготуванням слід розморозити, промити під проточною водою, очистити від прожилок. З кухонного начиння підготуйте обробну дошку, ножик, лопатку для помішування.

Покроковий рецепт

Оброблену курячу печінку нарізаємо на обробній поверхні шматочками трохи менше. У сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, викладаємо туди нарізку з курячої печінки. Починаємо обжарку на помірному вогні.

Паралельно займемося цибулиною. Очищаємо її, а потім подрібнюємо дрібними кубиками. Перекладаємо цибульку до печінки. Перемішуємо, продовжуємо спільну обжарку.

Хвилин через 10 підсипаємо до інгредієнтів на сковороду борошно пшеничне.

Слідом додаємо столову ложку томатної пасти.

Вливаємо кип’ячену воду так, щоб вона повністю покрила курячу печінку. Солимо, не забуваємо поперчити за смаком. Перемішуємо.

Тушкуємо під кришкою печінка в томатній підливці до готовності. В кінці додаємо порізану свіжу зелень.

Подавати тушковану курячу печінку в томатній підливці можна з будь-яким гарніром. Приміром, у нас – це відварні макаронні вироби. Приємного всім перекусу!