В основних інгредієнтах печінка куряча, яйця, борошно, молоко… Між млинцями можна інгредієнти міняти по своєму смаку.
Інгредієнти
Печінка куряча – 500 р. | |
Яйце – 4 шт. | |
Молоко – 100 мл | |
Сіль, перець – за смаком | |
Борошно – 1 ст. | |
Олія соняшникова рафінована – 1 ст. л. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Майонез – 1 уп. невелика (мол. 100) | |
Часник – 1 зубчик |
Красиве блюдо, смачна закуска.
Покроковий рецепт
Печінку промиваємо, видаляємо жилки, складаємо в глибоку миску, додаємо сіль, перець, 1 яйце.
Добре перемішуємо міксером, додаємо молоко та соняшникову олію, ще раз перемішуємо.
Додаємо борошно і все перемішуємо.
Розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям, наливаємо трохи олії смажимо печінкові млинці: акуратно виливаємо на сковороду печінкову масу не дуже товстим шаром, розподіляємо ложкою по сковороді. Помірний вогонь. Смажимо з двох сторін до готовності.
Цибулю ріжемо дрібно, моркву тремо на тертці, обсмажуємо. Варимо 3 яйця.
Готовий млинець викладаємо на велике кругле блюдо. Перший шар промазуємо майонезом, тремо на тертці 1 яйце.
Другий готовий млинець кладемо зверху. Другий шар: плавлений сир, майонез, часник, зелень.
Ще один готовий млинець кладемо зверху. Змащуємо майонезом, викладаємо зверху обсмажені цибулю і моркву. Закриваємо ще одним готовим млинцем.
Останній шар, самий верхній повинен бути красивим. Промазуємо майонезом, трьом окремо білки і жовтки. Білки по краях, жовтки в середині, прикрашаємо зеленню і шматочками помідорів. Даємо трохи постояти, щоб просочився. Потім розрізаємо, розкладаємо по тарілках, подаємо. Приємного апетиту!