Головне завдання вибрати плоди яскраві, пружні і без пошкоджень. Будемо готувати класичний рецепт, з фаршем і рисом.

Інгредієнти
| М’ясо свинини – 1,5 кг | |
| Рис – пів склянки | |
| Болгарський перець великий – 6 шт | |
| Томатна паста – 3 ст. л | |
| Сметана – 3 ст. л | |
| Лавровий лист – 3 шт | |
| Цибуля ріпчаста – 6 шт | |
| Морква – 2 шт | |
| Вода – на-віч | |
| Сіль – за смаком | |
| Перець чорний мелений – за смаком | |
| Часник – 2 зубчики |
Сам по собі болгарський перець дуже барвистий овоч, завдяки цьому таке блюдо може прикрасити святковий стіл. Особливо якщо використовувати різнокольорові плоди як це роблю я.
Покроковий рецепт

Почнемо з приготування начинки. Поріжемо м’ясо і цибулю на шматочки.

Прокручуємо їх на м’ясорубці і додаємо у фарш сіль, чорний перець і подрібнений часник.

Далі відварюємо трохи рису до напівготовності, зливаємо воду і даємо йому охолонути.

Нарізаємо овочі для підливи.

Приступаємо до роботи з самим перцем. Обрізаємо плодоніжки, вичищаємо все зайве всередині і промиваємо.

Наступним кроком висипаємо остиглий рис у фарш, перемішуємо і начиняємо їм наші перчики, утрамбовуючи начинку, що б не виникало порожнечі.

Обсмажуємо цибулю з морквою на сковороді або якщо готуєте в казані як я, відразу в ньому.

Викладаємо на обсмажені овочі перець, намагаємося ставити його вертикально в один ряд і заливаємо водою. Після того як закипить, зменшуємо газ.

Додаємо томатну пасту, сметану і лавровий лист. Готуємо близько години на повільному вогні.

Страва готова! Подаємо гарячим з підливою!
