Перловка – джерело вітамінів та поживних елементів, а смачна перловка з курочкою – запорука обіду на славу.
Інгредієнти
перлова крупа – 0,75 ст | |
м’ясо птиці – 700 гр курячі стегенця | |
морква – 2 шт великі | |
цибуля – 2 шт великі | |
спеції – 0, 5 ч. л. селера сушений, перець чорний мелений | |
сіль – за смаком | |
часник – 4-5 зубчиків | |
масло рослинне – 50 мл |
Відійдемо трохи в бік від звичних гарнірів. Апетитне і ситне блюдо порадує своєю простотою і смаковими якостями.
Покроковий рецепт
Ставимо чайник на плиту, пізніше нам знадобитися окріп. Нарізаємо на шматочки підготовлене м’ясо курки . У маслечко, розігріте в казані викладаємо шматочки і обсмажуємо 2 хвилинки.
Морковочку очистимо і подрібнити з допомогою ножа на брусочки або кубики. Відправимо в казан обсмажуватися разом з курочкою. Видалимо лушпиння з цибулі і наріжемо півкільцями. Додамо до інших 2-му інгредієнтів і продовжимо смаження.
Перлову кашу ретельно промиємо і додамо в казан.
Відправляємо спеції і сіль в казан. Обсмажуємо і помішуємо перловку і овочі з куркою в олії до тих пір, поки крупинки перловки не покриються тонким шаром масла. Потім виливаємо в казан кип’ячену воду в співвідношенні 3:1 (вода:перловка). Перемішуємо і залишаємо під кришкою на маленькому вогні.
Часничок підготуємо для різання і подрібнити, попередньо видаливши з нього серцевиною. За пару хвилин до кінця приготування включаємо його до складу страви.
Як тільки води не залишиться вимикаємо наш казанчик і на 15-20 хвилин забуваємо про страву, щоб він настоявся.
Готову перлову кашу з курочкою подаємо зі свіжою зеленню або овочами.
Приємного апетиту.