Смачна і ситна м’ясна підлива, приготовлена з яловичини, урізноманітнює і доповнить будь-який гарнір.
Інгредієнти
Яловичина (м’якоть) – 350 гр | |
Масло рослинне – 30 мл | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Огірок солоний – 1 шт. | |
Соус томатний – 2 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком | |
Вода – 200 мл |
Для приготування м’ясної підливи нам потрібно м’якоть яловичини. Її ми доповнимо у страві подрібненими овочами і солоним огірочком. Виходить ситно і смачно! Готувати будемо в сковороді.
Покроковий рецепт
Беремо відповідний шматок яловичини без кісток. Промиваємо під проточною водою, обтираем паперовим рушником. Перекладаємо м’ясо на обробну поверхню, нарізаємо тонкими брусочками. У сковороді підігріваємо олію. Нарізку з яловичини викладаємо на сковорідку. Солимо, перчимо. Починаємо обсмажувати на помірному вогні. За необхідності додаємо кип’ячену воду (трохи).
Паралельно з піджаркою яловичини займемося підготовкою овочів. Очищаємо моркву і ріпчасту цибулю. Виймаємо з банки солоний огірочок. Морквину для м’ясної підливи натираємо. Цибулю нарізаємо дрібними шматочками. Огірок подрібнюємо кубиками.
М’ясо у нас досить потушилось, стало м’яким.
Викладаємо до м’ясних шматочках нарізку з овочів і солоного огірочка.
Тушкуємо спільно м’ясо з овочами 10 хвилин. Потім додаємо томатний соус.
Заливаємо в достатній кількості кип’ячену воду. Перемішуємо, за необхідності досолює. Тушкуємо підливу під кришкою 15-20 хвилин. Можна в процесі додати зелень або улюблену приправу.
Подаємо готову підливу з будь-яким гарніром. У нас – макаронні вироби.
Приємного апетиту!