Пікантна форель, запечена з овочами в духовці

Пікантна форель, запечена з овочами в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Райдужна форель, запечена в духовці дуже смачна!

Інгредієнти

Форель – 2 шт. (350 – 400 г), (форель райдужна або інша)
Картопля – 500 г
Помідори черрі – 10 шт.
Часник – 1-2 зубчики
Червоний перець – за смаком (гострий))
Приправа – 1 столова ложка + щіпка для посипання овочів
Рослинна олія – 3 столових ложки для пряної суміші
Рослинна олія – 2 столові ложки для поливання
Сіль – за смаком

Як приготувати Пікантна форель, запечена з овочами в духовці

І знову у нас рибний день :-). З рибою відмінно поєднуються овочі, причому самі прості, такі як картопля та помідори. Гарнір, в даному випадку просто доповнює рибу, не відволікаючи від дійсного рибного смаку. Для повного об’єднання смаків я додала приправу для риби, трохи часничку і для гостроти червоний перець. Приправа для риби включає в себе сушену моркву, цибулю, лимонний порошок (або лимонна кислота), паприка, чорний перець і естрагон. Так що, якщо у вас немає рибної приправи, додайте в блюдо подібні трави або інші, які за своїм смаком. В якості риби я взяла райдужну форель. М’ясо у неї щільне і сама рибка не надто кістлява. Райдужна форель, запечена в духовці дуже смачна! В даному випадку підійде будь нежирна риба з щільною структурою і білим м’ясом. До риби, також можна додати цибулю шалот, гриби або смажений бекон. Ці інгредієнти прекрасно поєднуються з рибою і доповнять смак страви. Для аромату можна використовувати сік цитрусових фруктів: лимона, лайма або не солодкого апельсина.

Покроковий рецепт

Картоплю відварити в мундирі в злегка подосоленой воді до напівготовності (10 – 15 хвилин, в залежності від розміру овоча). Злити воду, відкласти в сторону остигати. Потім почистити.

Приготувати суміш, якої будемо змащувати рибу.
1 – 2 зубчики часнику почистити, видавити через чеснокодавку. Додати за смаком гострого червоного перцю, солі, 3 столові ложки рослинної олії і 1 столову ложку приправи для риби. Все перемішати.

Рибу помити, при необхідності випатрати, натерти приготовленої пряною сумішшю з усіх боків. Викласти рибу у форму для запікання.

Навколо риби викласти відварену очищену картоплю і помідори черрі. Полити все ще раз невеликою кількістю рослинного масла і прысыпать овочі приправою для риби. Поставити вогнетривку форму з рибою і картоплею в духовку (на 2 – 3-й рівень), розігріту до 200 градусів на 25 – 30 хвилин (до готовності риби і «зрілості» картоплі).

Запечена риба з картоплею і помідорами готова. Форель з овочами можна подавати прямо у формі. Примітка: до даного страві чудово підійде біле вино ;-). Приємного апетиту!