Картоплю відварити в мундирі в злегка подосоленой воді до напівготовності (10 – 15 хвилин, в залежності від розміру овоча). Злити воду, відкласти в сторону остигати. Потім почистити.
Приготувати суміш, якої будемо змащувати рибу.
1 – 2 зубчики часнику почистити, видавити через чеснокодавку. Додати за смаком гострого червоного перцю, солі, 3 столові ложки рослинної олії і 1 столову ложку приправи для риби. Все перемішати.
Рибу помити, при необхідності випатрати, натерти приготовленої пряною сумішшю з усіх боків. Викласти рибу у форму для запікання.
Навколо риби викласти відварену очищену картоплю і помідори черрі. Полити все ще раз невеликою кількістю рослинного масла і прысыпать овочі приправою для риби. Поставити вогнетривку форму з рибою і картоплею в духовку (на 2 – 3-й рівень), розігріту до 200 градусів на 25 – 30 хвилин (до готовності риби і «зрілості» картоплі).
Запечена риба з картоплею і помідорами готова. Форель з овочами можна подавати прямо у формі. Примітка: до даного страві чудово підійде біле вино ;-). Приємного апетиту!