У приготуванні займає мало часу і коштів. Виходить дуже смачним, ніжним і повітряним. Не пошкодуєте і гості і домочадцво оцінять ваші старання.
Інгредієнти
Борошно пшеничне – 180 г | |
Масло вершкове – 120 г | |
Цукор – 3 ст. л. | |
Яйце – 1 шт | |
Розпушувач – 2 ст. л. | |
Сир – 300 г | |
Цукор – 100 г | |
Сметана – 100 г | |
Ванілін – За смаком |
Сирний пиріг – це справжня палочка-виручалочка, так сказати економ варіант, якщо хочете показати гостям свій шарм і кулінарні здібності. Відмінно виглядає на столі і його дуже люблять діти. А якщо додати вишню, смородину і сухофрукти, то вийде справжній делікатес.
Покроковий рецепт
1. Підготуємо всі необхідні продукти
2. Приготуємо пісочне тісто. Для цього перетираємо вершкове розм’якшене масло з цукром.
3. Додаємо яйце, сіль і добре збиваємо до однорідного стану.
4. Борошно просіяти через сито, додати розпушувач і замісити ніжне тісто.
Тісто прибрати в холодильник на 25 хвилин.
5. Поки тісто в холодильнику, займемося приготуванням начинки. Для цього добре збиваємо яйце з цукром.
6. Потім додаємо сир і сметану і перемішуємо до однорідного стану.
7. Круглу форму застелити пергаментом і викласти пісочне тісто по формі так, щоб були бортики.
8. Зверху виливаємо сирну суміш і можна прикрасити смородиною, малиною або вишнями з варення.
9. Ставимо сирний пиріг в попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку на 45 хвилин. По закінченні дати пирогу охолонути і подавати до столу. Приємного чаювання!