У приготуванні займає мало часу і коштів. Виходить дуже смачним, ніжним і повітряним. Не пошкодуєте і гості і домочадцво оцінять ваші старання.

Інгредієнти
| Борошно пшеничне – 180 г | |
| Масло вершкове – 120 г | |
| Цукор – 3 ст. л. | |
| Яйце – 1 шт | |
| Розпушувач – 2 ст. л. | |
| Сир – 300 г | |
| Цукор – 100 г | |
| Сметана – 100 г | |
| Ванілін – За смаком |
Сирний пиріг – це справжня палочка-виручалочка, так сказати економ варіант, якщо хочете показати гостям свій шарм і кулінарні здібності. Відмінно виглядає на столі і його дуже люблять діти. А якщо додати вишню, смородину і сухофрукти, то вийде справжній делікатес.
Покроковий рецепт

1. Підготуємо всі необхідні продукти

2. Приготуємо пісочне тісто. Для цього перетираємо вершкове розм’якшене масло з цукром.

3. Додаємо яйце, сіль і добре збиваємо до однорідного стану.

4. Борошно просіяти через сито, додати розпушувач і замісити ніжне тісто.
Тісто прибрати в холодильник на 25 хвилин.


5. Поки тісто в холодильнику, займемося приготуванням начинки. Для цього добре збиваємо яйце з цукром.

6. Потім додаємо сир і сметану і перемішуємо до однорідного стану.

7. Круглу форму застелити пергаментом і викласти пісочне тісто по формі так, щоб були бортики.

8. Зверху виливаємо сирну суміш і можна прикрасити смородиною, малиною або вишнями з варення.

9. Ставимо сирний пиріг в попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку на 45 хвилин. По закінченні дати пирогу охолонути і подавати до столу. Приємного чаювання!
