Пиріг з черешнею під білим шоколадом

Пиріг з черешнею під білим шоколадом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пропоную вам ще один пиріг з черешнею під білим шоколадом і вершками.

Інгредієнти

Для сирного тіста:
Вершкове масло – 100 г
Борошно – 100 г
Сир – 100 г
Яйця курячі – 1 шт. (маленьке) або 3-4 ложки крижаної води
Сіль – щіпка
Для начинки:
Шоколад – 200 г
Вершки – 300 г (10-20% )
Жовток курячий – 4 шт.
Черешня – 250-300 г
Ванілін – 1 пакетик

Як приготувати Пиріг з черешнею під білим шоколадом

Останнім часом мені стали дуже подобатися відкриті пироги :-), напевно це помітно за моїми рецептами. Пропоную вам ще один пиріг з черешнею під білим шоколадом і вершками. Тісто виходить ніжним і розсипчастим, а начинка – божество! Це невимовно і вам треба терміново спробувати приготувати! Слідуйте інструкції і у вас обов’язково все вийде.

Інгредієнти розраховані для форми: прямокутна – 30х18 см, кругла форма – діаметр 23-25, квадратна – 20 див. Якщо у вас інша форма, зміните пропорції. При випічці коржа духовка розігрівається до 200 градусів. При випічці пирога з начинкою – 160 градусів.

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти.

Розігріти духовку до 200 градусів.
Приготувати сирну листкове тісто. Порубати масло, борошно, сир до великої крихти. Потім додати яйце і щіпку солі, швидко замісити тісто. Тісто не повинно бути однорідним. Якщо ви спробуєте зробити його таким, то просто зіпсуєте. І випічка вийде жорсткою. Подивіться покроковий процес приготування сирного листкового тіста. Це вам допоможе «зрозуміти» сирне тісто і не допустити «проколів». Після охолодження тесту в холодильнику, дістаньте тісто, розподіліть його у формі, зробіть бортики, так як в багатошаровій у нас буде начинка.

На тісто викладіть пергаментний папір і викладіть вантаж (квасоля, горох або інше). Поставте в гарячу духовку на 15 хвилин. Потім зніміть вантаж і випікайте ще 5-10 хвилин для того щоб дно підсохло.

Якщо у вас тісто роздулося, просто зробіть дірочки виделкою, щоб вийшов пар. Якщо ви не хочете занадто рум’яний пиріг, при випічці коржа без начинки, накрийте його пергаментним папером. А коли будете випікати з начинкою – зарумяньте (випікайте без паперу).

Білий шоколад розламайте на шматочки.

Залийте гарячими вершками. Підійдуть вершки 10-20%. Заважайте до повного розчинення шоколаду. Відкладіть, нехай трохи охолоне.

Додайте пакетик ваніліну і 4 жовтки. (З білків можна приготувати безе або меренгу до пирога)

Збийте все віночком або вилкою до досягнення однорідної консистенції. Заливка готова. Думаю, цю заливку можна використовувати і з іншими ягодами, але не кислими. Солодке з кислим?…хоча на любителя.

На спечений корж викладіть очищену від кісточок вишню.

Залийте вершково-шоколадною сумішшю. Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці 30-40 хвилин.

Дайте пирогу охолонути. Перед подачею наріжте. Приємного чаювання!