Пиріг з пісочного тіста з фруктами і ягодами

Пиріг з пісочного тіста з фруктами і ягодами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

Готуємо пісочне тісто для пирога. Натираємо охолоджений вершковий маргарин на грубій тертці. Ще зручніше терти, якщо він заморожений. Розбиваємо в тертий маргарин 1 куряче яйце, додаємо пів склянки цукру і 1,5 чайні ложки розпушувача.

Все перемішуємо спочатку виделкою, потім замішуємо тісто руками, поки не отримаємо однорідну масу (При замісі руками потрібно поспішати, так як маргарин від тепла рук може «поплисти» і тісто вийти рідким. Звичайно, можна додати ще борошна, але тоді тісто після випічки вийде жорстким). Готове тісто кладемо в поліетиленовий пакет (або загортаємо у фольгу, харчову плівку) і прибираємо на годину в холодильник.

У цей час можна зробити фруктово-ягідну начинку для пирога.
Змішуємо 1 склянку сметани з цукром. Збиваємо до отриманої суміші 1 куряче яйце і додаємо 2 столові ложки крохмалю. Збиваємо все виделкою до отримання однорідної маси. Відкладаємо суміш в бік. Ягоди і фрукти готуємо, промивши їх і нарізавши на частини.

Потім дістаємо пісочне тісто і розгортаємо в пласт товщиною близько 7 мм Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, кладемо туди розкачане тісто, робимо не високі бортики. Наколюємо тісто виделкою, щоб при випічці воно не роздулося. Ставимо основу пирога в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. За цей час тісто встигає трохи пропектися, але ще не підрум’янюється.

Тепер кладемо в нашу «кошик» із тіста порізані ягоди і фрукти, заливаємо все сметанною сумішшю і
випікаємо в духовці при тій же температурі 20 – 25 хвилин або до готовності. Начинка повинна вийти густий. Пиріг з пісочного тіста «Фруктова кошик» готовий. Тісто виходить розсипчастим, а начинка дуже м’яка і ніжна. Можна подавати до чаю. Приємного чаювання!