Пиріг з сирно-сирною начинкою і физалисом

Пиріг з сирно-сирною начинкою і физалисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Необхідні інгредієнти…

Взяти 2 курячих яйця, жовтки відокремити від білків. Білки поки прибрати в холодильник, а жовтки розтерти дочиста з цукром.

Додати сир, розім’яти виделкою, гарненько перемішати.

Додати сир, перемішати до однорідної консистенції.

Додати ще одне яйце. (В інгредієнтах у мене 2 яйця, але приготувавши начинку я зрозуміла, що вона густовата і додала ще 1 ціле яйце). Гарненько перемішати.

Взяти найсмачніший 🙂 фізаліс очистити і помити.

Закинути фізаліс в сирно-сирну начинку, акуратно перемішати.

Приготувати основу з крихт печива.
В цілому нагадаю як… 400 грам печива перемолоти в блендері або ступкою в глибокій чаші (найкраще робити порційно). Додати 100-110 грам розтопленого вершкового масла. Перемішати. Структура «тесту» повинна бути крихтоподібною, але злипатися. Крихту висипати у форму (форму немає необхідності вистилати папером або змащувати, так як воно і так містить олію). Сформувати, придавлюючи, борти і дно. Основа готова.

Вилити сирно-сирну начинку з ягодами, розподілити по всій поверхні. Випікати 30 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів. (Пиріг при випіканні я накривала пергаментним папером). Дістати пиріг, остудити. Зняти кільце, перекласти на плоску тарілку, зайве на бортах зрізати.

Приготувати меренгу.
Залишилися 2 білки збити до піків з цукровою пудрою, додавши дрібку лимонної кислоти (для кращого збивання). Як краще збити білки читайте тут. Обмазати білками вже підготовлений пиріг за допомогою ложки або ножа.

Прикрасити физалисом.

Приємного апетиту!

І Вам шматочок!
Пригощайтеся 😉