Пиріг зі сливами

Пиріг зі сливами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пропоную вам відкритий пиріг зі сливою. Основа сливового пирога – листкове рубане тісто. Пропорції рубленого тіста 2:1 (холодне вершкове масло + просеянная борошно вищого сорту). Зв’язується рубане тісто 1 курячим яйцем або кількома ложками крижаної води (саме крижаний, щоб при замісі олія не тануло). Для поліпшення якості тесту додається дрібка солі. Секрет приготування рубленого тесту в тому, що його необхідно дуже швидко місити, в іншому випадку вершкове масло тане від тепла рук і випічка може вийти твердою. Рецепт сливового пирога наведено нижче. Інгредієнти розраховані для квадратної форми 20-22 см або круглої, діаметром 24-26 див.

Покроковий рецепт