Інгредієнти
Листкове тісто – 1 пласт (200 — 250 м) | |
Оливкова олія – 2 столові ложки | |
Рослинне масло – 1-2 столові ложки | |
Часник – 2 зубчики | |
Помідори – 2 шт. | |
Маслини – 10 шт. | |
Чебрець – 1 чайна ложка (сухий) | |
Сир пармезан – 100 г (тертий) | |
Базилік – 2 листочка (свіжий) |
Пропоную вам рецепт не солодкого пирога з пісочного тіста. З листкового тіста виходить повітряна і ніжна випічка, хоча вміст жиру в даному тесті величезна кількість. Приготування листкового тіста займає велику кількість часу, тому я частенько використовую вже готове магазинне листкове тісто. До того ж, воно нічим не гірше домашнього, у всякому разі, на смак (звичайно, це за умови, що тісто в магазині правильно зберігали).
Дам деякі поради по випічці листкового тіста:
– Листкове тісто потрібно випікати в добре розігрітій духовці. Зазвичай температура при випічці – 180-200 градусів. Тісто випікається від 10 до 25 хвилин, в залежності від розмірів виробу.
– Листкове тісто чудово поєднується з прянощами і травами.
– Вживати випічку з листкового тіста краще відразу, тепла вона смачніша. При тривалому зберіганні тісто може придбати неприємний смак.
Пиріг з листкового тіста нікого не залишить байдужим.
Час на підготовку всіх інгредієнтів — близько 5-ти хвилин і печеться хвилин 10-15. Пригощайтеся!
Покроковий рецепт
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Листкове тісто розморозьте, розкотіть у формі прямокутника (сильно тісто не «теребите» і розкочуйте його, по можливості, в одному напрямку, а то воно втратить легкість). Не робіть пласт тіста дуже тонким. Перекладіть розкатане листкове тісто на деко, вистелений папером для випічки (це не обов’язково, але мені так зручніше, так як пиріг я ріжу прямо на папері). Відкладіть деко з тестом в бік.
Почистіть і дрібно наріжте часник. Маслини і помідори наріжте кружечками (чим тонше, тим смачніше). Розігрійте 1-2 столових ложки рослинного масла на сковороді, обсмажте на ньому часник і маслини (близько 2-х хвилин або до появи характерного запаху часнику).
Потім в сковороду викладіть помідори в один шар. Якщо все помідори на сковороду не вміщаються, повторюйте процедуру смаження кілька разів.
Розкатане тісто злегка збризніть 2-ма столовими ложками оливкової олії, викладіть помідори з часником і маслинами, посипте сушеним чебрецем. Поставте пиріг з листкового тіста з помідорами і оливками випікатися в духовку на 10 хвилин або до готовності.
Потім вийміть пиріг з смаженими помідорами і оливками, присипте тертим сиром.
Поставте в духовку ще на 3 хвилини. Подавайте пиріг з помідорами і сиром гарячою, присипавши попередньо рубаним базиліком. Приємного апетиту!