Пісна закуска-гарнір з овочів та печериць

Пісна закуска-гарнір з овочів і печериць – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картопляна закуска добре втамує голод в будні і свята. Вона готується не довго, може послужити і гарніром до м’яса.

Інгредієнти

несолоного масла або екстра-оливкової олії – 4 столові ложки
цибулини, очищені і нарізані – 2 головки
сіль і мелений чорний перець – за смаком
зеленої квасолі – 150 г
рослинної олії – 2 столові ложки
гриби маленькі, розрізані на чверті – 250 г
цибуля-шалот, дрібно нарізаний – 1 середній
часнику, подрібненого (близько 4 чайних ложок) – 4 середніх зубчики
свіже листя чебрецю – 1 чайна ложка
соєвого соусу – 1 чайна ложка
соку з 1 лимона – 1 чайна ложка

Як приготувати Пісна закуска-гарнір з овочів та печериць

Приготування цієї страви можна прискорити, заздалегідь відваривши стручкову квасолю і картоплю.

Покроковий рецепт

Нагрійте у великій чавунній сковороді на середньому вогні масло. Додайте порізану цибулю, посоліть, поперчіть, зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте, періодично помішуючи, до тих пір, поки цибуля не стане карамельного золотистого кольору (приблизно 20 хвилин).

Поки гаситься цибулю, відваріть до готовності зелену стручкову квасолю (близько 3-5 хвилин). Злийте воду і промийте під прохолодною проточною водою. Відкладіть в сторону.

Нагріти олію у великій сковороді. Додайте порізані гриби і смажте, періодично помішуючи, поки вони не ужарятся і не вийде зайва рідина (близько 10 хвилин). Потім зменшіть вогонь і додайте за смаком сіль і перець.

Додайте цибулю-шалот, подрібнений часник, чебрець і тушкуйте, помішуючи близько 30 секунд.

Потім додайте соєвий соус і відразу гарненько перемішайте.

Тепер змішайте всі смажені/тушковані продукти, додайте зелену відварену квасолю, збризніть все лимонний сік. Ще раз всі прогрійте, перемішайте і подавайте до столу.