Пісне грибне різотто з перлової крупи

Пісне грибне різотто з перлової крупи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачне і ароматне різотто з перлової крупи, з грибами та сиром Пармезан. Гриби – прекрасна заміна м’яса для вегетаріанців. Різотто готується просто, виходить смачно і ситно.

Інгредієнти

великий стакан – перлової крупи
цибулина – дві невеликих головки
свіжих або консервованих грибів – 200 г
часникового зубчики – 1 ст. л. листя + гілочка при подачі
пісного очищеного масла – півчарки
вино біле – 1/2 склянки
бульйон овочевий – 1 ківш або більше
вершкового масла – одна ст. л.
сир пармезан – жменя, тертий

Як приготувати Пісне грибне різотто з перлової крупи

У складі ризоттто використані прості продукти, які можна купити в будь-якому магазині. Страву можна запропонувати як до сімейного вечері, так і в якості гарячого для частування. Його можна готувати в пісні дні або використовувати в меню розвантажувальних днів.

Покроковий рецепт

Часник подрібнити будь-яким способом, цибулю дрібно нарізати – обсмажувати на невеликому вогні в рослинній олії.

Гриби нарізати невеликими повздовжніми пластинками. Додати до часнику і цибулі гриби і листочки чебрецю, приправити сіллю і перцем. Смажити на невеликому вогні хвилин 10.

Додайте перлову крупу і ще 1 ложечку вершкового масла, перемішайте. Через хвилину додайте вино і тушкуйте все, поки вино не вбереться в крупу.

Після… додайте 1 ківш гарячого бульйону і перемішайте. Продовжуйте готувати на середньому вогні, періодично помішуючи. Майже весь бульйон повинен випарується і вбратися. Якщо крупа не зварилася, а рідина випарувалася, додайте ще бульйону. Продовжуйте тушкувати все до готовності крупи.

Перед подачею спробуйте це блюдо, додайте сіль і мелений перець, якщо це необхідно. Подавайте, присипавши тертим пармезаном і прикрасьте гілочкою свіжої запашної чебрецю. Приємного апетиту!