Пісний борщ Літній

Пісний борщ Літній – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пісний борщ “Літній”.

У нашої національної кухні борщ займає почесне головне місце. Збуджує апетит, красивий, наваристий, ситний. І нехай на заході його називають «вареним капустяним салатом» – ми не ображаємося, бо, як він був, є і залишається нашою візитною карткою. За правилами російської традиції його варять на м’ясному – яловичому або свинячому – бульйоні. Але трапляються чотири рази в році пости у віруючих православних, коли забороняється прийом скоромної їжі, так і прихильників вегетаріанства, здорового харчування стає все більше.

Однаково поважаючи гастрономічні пристрасті і м’ясоїдів, і вегетаріанців, поспішаю поділитися рецептом пісного борщу, який має свою родзинку і буде до вподоби всім. Особливості його приготування дозволяють максимально зберегти вітаміни, свіжість і запах літа, за що він і отримав свою назву. Часто в пісні борщі кладуть гриби, квасоля, деякі крупи. Тут цього нічого немає. Своїм закінченим, повним і гармонійним смаком він зобов’язаний двом інгредієнтів. Відразу відкрию секрет, що це за продукти. Перше – це сушена трава пажитника, що володіє насиченим горіхово-грибним ароматом. Вона росте у нас на дачі, і я заготовляю її про запас на зиму. Додавати в самому кінці, як і всі інші приправи. Якщо у Вас не виявиться цього дива – не турбуйтеся – скористайтесь будь-який інший спецією на свій розсуд. Друге – заморожений лимон. Не полінуйтеся, купіть цей цитрус і заморозьте, перш ніж будете готувати борщ. Натирати його слід в тарілку з борщем безпосередньо перед вживанням, разом з цедрою. Тільки не користуйтеся лимонкою або соком з магазину – весь смаковий букет зведете на «ні» і не відчуєте ніякого ефекту. Приступимо до процесу творення.

Покроковий рецепт