Пісний борщ Літній

Пісний борщ Літній – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Нашаткувати капусту тонко. Викласти в миску. Нехай чекає своєї черги;

Помити всі овочі почистити;
Приготувати каструлю для варива – налити води і поставити на плиту для закипання;
Картоплю нарізати тонкими скибочками (можна крупно – хто як любить і звик) і коли почне закипати вода – опустити туди. Посолити;

Цибулю дрібно порізати і покласти на розігріту сковороду з соняшниковою олією – обсмажити 2-3 хвилини

Моркву і болгарський перець нарізати соломкою;


Буряк і томати – натерти на крупній тертці;

До цибулі додати моркву, перець і буряк; В кінці тушкування овочів вилити томати, попередньо розчинивши в них пасту і дві щіпки цукру (цукор в малій кількості додає пікантність);
Пассеровка овочів не повинна бути тривалою – стежте за тим, щоб овочі залишалися полусырыми, не доводьте їх до м’якого стану;

До готового картоплі додаємо овочі;
Слідом, туди ж викладаємо капусту і лавровий лист. Перемішуємо;
Шаткуємо зелень петрушки, часник – на дрібну тертку;


Важливо!!! Довго не варимо – досить довести до кипіння, зняти з вогню і накрити кришкою;
Капуста дійде до потрібного стану – мінімізуємо втрату вітамінів!
Приправляємо спеціями (пажитник, мелений чорний перець і ін) і часником.
Посипати зеленню петрушки безпосередньо в тарілку, інакше в гарячому вона набуває непрезентабельний вигляд, втрачає колір. На фото я додала для краси, не більше того. Коли борщ розлитий по тарілках, дістаємо з морозилки лимон і трьом прямо з цедрою, індивідуально, в кожну порцію. Спробуйте – це не тільки смачно, але й дуже корисно! Приємного апетиту!
P. S. Пісний борщ допомагала готувати лялька-зерновушка, що відповідає за достаток у домі.