Цей борщ готується без продуктів тваринного походження, підходить як для тих, хто поститься, так і для вегетаріанців і веганів.
Інгредієнти
Капуста білокачанна – 500 гр | |
Картопля – 4-5 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Буряк – 0,5 шт. не велика | |
Помідори – 3 шт. не великі | |
Болгарський перець – 1 шт. не великий | |
Сіль – 1 столова ложка на 3 літри рідини | |
Лимонний сік – 0,5 лимона | |
Коріандр – 0,5 ч. л. | |
Лавровий лист – 2 шт. | |
Кріп – 1 пучок для подачі | |
Петрушка – 1 пучок для подачі | |
Сметана – 150 гр для подачі | |
Рослинна олія – 2 ст. л. для обсмажування |
Мої домашні обожнюють цей суп, він завжди виходить дуже смачним і ситним, не дивлячись на відсутність в рецепті м’яса. Ви можете додати в нього замість м’яса соєві шматочки або консервовану квасолю. Робити це потрібно за 10 хвилин до готовності.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти – помийте і почистіть овочі.
Поставити на плиту каструлю з 3 літрами води, довести до кипіння, закинути в неї порізану соломкою капусту. Додати 2 лаврового листочка. Варити близько 20 хвилин, помішуючи.
Порізати кубиками моркву і болгарський перець. На сковороду налити олію, закинути на сковорідку нарізані овочі і обсмажити протягом 8-10 хвилин. Так само додати туди коріандр. Потім все зі сковорідки перекласти в каструлю з вариться капустою. Варити 5 хвилин.
Нарізати кубиками картоплю. Закинути в каструлю. Варити 5 хвилин.
Буряк натерти на крупній тертці. Перекласти на сковорідку з олією і обсмажувати близько 10 хвилин. Потім вичавити туди сік половини лимона і перекласти все в каструлю. Варити ще 5 хвилин.
Порізати кубиками 3 не великі помідори. Закинути в каструлю до інших овочів. Посолити у розрахунку 1 чайна ложка солі на 1 літр води. На три літри я солю 1 столовою ложкою солі. Варити ще 5 хвилин.
Борщ готовий. Порізати петрушку і кріп для прикраси страви, додати в тарілки при подачі на стіл по одній столовій ложки сметани. Приємного апетиту.