Ароматний, поживний і такий корисний пісний борщ з квасолею – ідеальний варіант для ПП 🙂

Інгредієнти
| Вода – 3 л | |
| Квасоля – 150 грам | |
| Картопля – 7 великих картоплин | |
| Капуста – 0,3 середньої головки | |
| Цибуля – 1 велика цибулина | |
| Морква – 1 велика | |
| Перець салатний – 2 середніх у мене заморожений | |
| Зелень – 0,5 пучка петрушки | |
| Сіль – за смаком | |
| Часник – 2 зубчики | |
| Буряк (буряк) – 2 середніх | |
| Томатний сік – 100 мл у мене домашній морс | |
| Рослинне масло – для смаження | |
| Сода – 1 ч. ложка для квасолі | 
В період посту в нашій родині особливо актуальне питання ситних корисних страв, але при цьому пісних. Надзвичайно важливо не набивати шлунок всім, щоб насититися, а виключити м’ясні та молочні страви, замінивши корисними альтернативними з такими потрібними для організму мікроелементами.
Так, квасоля здатна замінити м’ясо, тому що містить необхідний для організму рослинний білок. Власне тому квасоля в період посту – наша паличка-виручалочка, саме вона важлива складова пісних перших і других страв.
                Між нами, чоловік з синочком пісний борщ з квасолею обожнюють більше ніж м’ясний) Адже, він не тільки смачний, наваристий, але ще й корисний.
Покроковий рецепт

                
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                
З вечора я забула замочити квасолю, тому довелося скористатися бабулиным секретом. Квасоля виклала в ємність і залила окропом, додаємо 1 ч. ложку соди без гірки і залишаємо на 20 хвилин.
                Поки квасоля набухає, робимо засмажку.
                Для цього: нарізаємо дрібно цибулю і відправляємо в розігріту сковороду для пасерування. Тим часом дрібно натираємо моркву і теж додаємо в сковороду, тушкуємо. Нарізаємо салатний перець дрібними кубиками і додаємо до цибулі і моркви, перемішуємо і знову пасеруємо. Натираємо на дрібній тертці буряк і теж додаємо в сковороду. Сюди ж додаємо томатний сік, перемішуємо і тушкуємо.

                
                
                
                
                
                
                
                
                
Наша квасоля готова, промиваємо від соди, додаємо у воду і ставимо на вогонь. Чистимо картоплю і ріжемо на кубики. Додаємо у воду з квасолею і варимо до готовності. Не втрачаємо час і шаткуємо капусту, віджимаємо і додаємо в каструлю.
                Для запаху – ножем тиснемо часник і дрібно рубаємо, додаємо в зажарку і кладемо лавровий лист, тушкуємо і частину додаємо в каструлю (на фото видно каструлю і сковороду з засмажкою).

                
                
                
Коли почне кипіти, додаємо другу половину засмажки і дрібно січену зелень в борщ. Для того, щоб борщ був більш наваристий, товкачиком товчемо картоплю і квасолю в готовому борщі.
                Даємо закипіти 2 хвилини, вимикаємо, нарізаємо зелень і подаємо до столу. В ідеалі, борщ смачніше на другий день, але і в день приготування – він поживний і ситний.
                Смачного обіду!
