Пісний овочевий суп з червоною сочевицею

Пісний овочевий суп з червоною сочевицею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Почистити промиту моркву і крупно натерти її, півкільцями середньої товщини нарізати очищені цибулини, потім викласти ці овочі в каструлю з товстим дном і в ароматній олії обсмажувати на слабкому вогні до тих пір, поки вони не стануть дуже м’якими.

Промити половину болгарських перців, видалити у них акуратно насіння, потім не дуже крупно нарізати кубиками, викласти їх у каструлю до обсмаженою овочам, гарненько перемішати і ще хвилин п’ять готувати на тихому вогні.

По закінченні вищевказаного часу у каструлю додати томатну пасту або подрібнені томати, викласти часникові зубці роздавлені і нарізані половинками. Влити в каструлю трохи питної води, за смаком насипати сіль, гарненько все перемішати і тушкувати ще хвилин десять. Далі влити два літри питної води, після чого продовжити готування овочів приблизно протягом години, процідити вміст каструлі, тушковані овочі перекласти в миску і ретельно збити їх блендером.

У каструлю з процідженим бульйоном, додати ще трохи питної води, за смаком насипати сіль, ще раз прогріти, потім насипати промиту сочевицю, варити її до тих пір, поки вона не стане дуже м’яким, а на цей процес може піти приблизно півгодини.

Поки готується сочевиця, потрібно включити духовку, поставити в неї деко з рештою цілими болгарськими перцями, запікати при середній температурі до тих пір, поки шкірка цих плодів не обвуглиться в декількох місцях. Як тільки це відбудеться, перекласти запечені перчики в пакет і залишити в ньому на двадцять хвилин, після того, як ці овочі охолонуть, обережно видалити у них шкірку і серцевину з насінням. Нарізати очищені перці довільними шматками, потім пюрировать, але щоб залишилися маленькі шматочки перчика (не до однорідного стану).

Викласти пюре з перців в каструлю з приготовленої сочевицею, додати збиту овочеву суміш, насипати гострий червоний перчик, якщо потрібно, то страву можна досолити. Перемішати сочевичний суп і прибрати каструлю з вогню, залишити хвилин на п’ятдесят під кришкою. Подавати до столу зі сметаною.