Пісочний пиріг з начинкою з кабачків

Пісочний пиріг з начинкою з кабачків – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Необхідні інгредієнти…

200 г охолодженого маргарину натерти на крупній тертці, змішати в глибокій мисці з 300 г просіяного борошна вищого сорту.

1 куряче яйце збити з 1 чайною ложкою цукру і ½ чайної ложки солі. Вилити збите яйце в чашку з борошном і маргарином. Гарненько все перемішати.

Тісто замісити в кулю (якщо ви відчуваєте що тісто прилипає до рук, додайте ще трохи борошна). Викласти готове тісто у форму (змащувати форму не обов’язково, навіть якщо вона не силіконова, так як тісто і так містить велику кількість маргарину). Розподілити тісто руками за формою, трохи заходячи на борти. Щоб при випічці тісто не вздувалось, зробити за допомогою вилки проколи по всьому дну форми. Прибрати підготовлену основу для пирога на 20-30 хвилин у холодильник.

Приготувати начинку для відкритого пирога.
100 г сиру натерти на дрібній тертці.

Курячі яйця (1-2 залежно від розміру) збити з 100 мл вершків.

Додати до збитим яйця, тертий сир, перемішати виделкою.

На дрібній тертці натерти кабачок (або цукіні) і очищену сиру моркву. Цукіні віджати руками, щоб стекла зайва рідина (можна покласти терте цукіні / кабачок в друшляк і дати трохи постояти, щоб зайва рідина скла). Змішати овочі, додати за смаком улюбленої приправи і трохи солі. Перемішати всю суміш.

З’єднати овочеву суміш з молочно-сирної. Дістати форму з тестом з холодильника і викласти начинку, розподіляючи її по всій поверхні. Можна додатково посипати верх пирога невеликою кількістю тертого сиру, тоді ви отримаєте пиріг з сирною хрусткою скоринкою.

Запікати пиріг з кабачків в духовці при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин. Бажано духовку розігріти заздалегідь. Готовий пиріг з цукіні остудити. Подавати до столу теплим або холодним. Пиріг виходить ситним і так само гарний і на наступний день.

Приємного апетиту!