Плацынды з сиром (пироги-коржики)

Плацынды з сиром (пироги-коржі) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це традиційне молдавське страву, але й на моїй Батьківщині в Придністров’ї його також готують.

Покроковий рецепт



Начинка може у плацынд бути будь-яка: картоплю, гарбуз, яблука. Але сьогодні я приготую плацынды з сиром і зеленню.
У чашку теплої води додаємо половину чайної ложки без гірки солі і перемішуємо.
Борошно просіяти, зробити в центрі поглиблення, вилити склянку підсоленої води і замісити тісто. В самому кінці у тісто додаємо рослинне масло і вимішуємо. Тісто має вийти м’яке, еластичне, злегка прилипающее до рук, але не круте. Дати тісту відпочити 20 хвилин.

В цей час готуємо начинку. Кріп і зелений лук дрібно нарізати і додати до сиру. Туди ж одне яйце, щіпку солі і перемішати.


Відпочиле тісто розділити на 6 частин. Одну частину беремо і тонко розкачуємо, присипаючи постійно стіл борошном. Далі викладаємо начинку по центру розкатаного кола ось так.
І защипуємо кінці на середині, щоб вийшла ось така коржик.

На розігріту сковороду налити олії і викласти плацынду швом вниз. Обсмажити з двох сторін на слабкому вогні до рум’яного кольору.
Викласти на тарілку стопкою.
Приємного апетиту!