Плов з куркою – смачне і ситне блюдо. Не в кожної господині виходить зробити справжній плов – насичений, ароматний, розсипчастий і соковитий. А як зробити, щоб плов не перетворився в рисову кашу з м’ясом, Ви дізнаєтеся з цього рецепту.

Інгредієнти
| рис довгозерний – 1 ст. | |
| курка – 700 гр. | |
| морква – 2 шт. | |
| цибуля – 2 шт | |
| часник – 1 головка | |
| масло рослинне – 2 ст. л. | |
| вода тепла – 2 ст. | |
| сіль,перець – за смаком | |
| приправа для плову – за смаком | |
| барбарис сухий – за бажанням |
Існує безліч варіантів приготування плову – зі свининою, з бараниною, з яловичиною, з птахом, овочевий і, навіть солодкий, з яблуком і родзинками. У нашій родині, з недавніх пір, став користуватися найбільшим успіхом плов з куркою. Це і не дивно. Плов з куркою менш жирний ніж, наприклад, зі свининою, легше засвоюється і проходить для харчування дітей з 1,5-2 років. Крім того, він дуже смачний!
Покроковий рецепт

Першим ділом підготуємо необхідні продукти. Головна запорука успіху в приготуванні плову – правильно підібраний рис. Для плову найкраще підходити довгозерний, пропарений рис. Найкращий варіант – це сорти рису “Жасмин” і “Басматі”. Готувати плов краще в казані, але можна і в сковороді з товстими стінками.
Спочатку готуватися зірвак – основа плову з тушкованого м’яса з цибулею і морквою.

Першим ділом очистимо і покрошим цибулю. Кришити дрібно не варто, тому що в процесі готування дрібний цибулю розваритися і перетворитися на пюре.

У сковороді розігріти рослинне масло. Перекласти цибулю в сковороду і злегка припустити.

Тим часом, Моркву очистити і подрібнити соломкою. Можна натерти моркву на крупній тертці.

Покришену моркву додати до цибулі. Вас не повинно бентежити велика кількість овочів. Давно помічено, що чим більше в плові цибулі і моркви, тим він смачніший. Крім того, в процесі смаження, кількість овочів зменшитися вдвічі.

Цибулю з морквою обсмажити до злегка золотистого кольору.

Поки овочі обсмажуються, підготуємо курку. Можна взяти курку цілком, частини тушки або філе. Я віддаю перевагу готувати плов з стегон, м’ясо на них більш ніжне і соковите. М’ясо відокремити від кісток і нарізати шматочками.

М’ясо обсмажити на сковороді до золотистої скоринки.

Коли м’ясо придбаєте золотистого кольору, додати до нього обсмажені овочі.

Влити в сковороду 2 склянки теплої води і довести до кипіння.

Додати сіль, переправу для плову і сушений барбарис. Саме цей бульйон з м’яса, овочів і спецій називається – казан.
Оскільки в рецепті ми використовуємо курку, гасити її довго не треба. У готовий зірвак всипати промитий рис і переміщати. Перемішувати пров варто один раз, далі, в процесі приготування, плов не перемішується.

На великому вогні довести плов до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Готувати плов під кришкою на маленькому вогні 15 хвилин.

Коли рис буде майже готовий, в середину сковороди помістити цілу головку часнику. Часник попередньо очистити, відрізати коріння, помити. Можна, так само надрізати часник, для більш яскравого смаку.
Готовий плов, бажано вкрити теплим рушником і дати йому настоятися.

Ваш плов готовий. Залишилося тільки насолодитися його неймовірним смаком і ароматом.
Приємного апетиту!
