Плов з куркою на сковороді

Плов з куркою на сковороді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Курячу грудку промиваємо. Нарізаємо його невеликими шматочками. У сковороду вливаємо олію. Чекаємо, поки воно розігріється. У гаряче масло перекладаємо курячі шматочки. Перемішуємо. Підсмажуємо шматочки до легкого рум’янцю. Паралельно підготуємо овочі для простого плову.

Промиємо і очистимо морквину. Подрібнимо моркву за допомогою терки з великими осередками. Можна також нарізати тонкою соломкою моркву. Подрібнену моркву перекладаємо на сковороду до підсмаженою курячих шматочків. Цибулю дрібно шаткуємо. Цибульну нарізку переправляємо на сковороду до інгредієнтів. Перемішуємо.

Урізноманітнити овочевий склад нашого плову з куркою ми вирішили солодким болгарським перцем. Очищаємо його, виймаємо насіння. Перець нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо подрібнений перець на сковороду. Перемішуємо, продовжуємо смажити інгредієнти.

Коли овочі стануть м’якими, додаємо на сковороду потрібну кількість промитого рису. Сорт значення не має, вибирайте той, який є у вас на момент готування плову.

Додаємо спеції: сіль і приправу для плову. Перемішуємо. Даємо рису трохи просмажиться разом з овочами і курячими шматочками (1-2 хвилинки).

Заливаємо рис кип’яченою водою. Вода повинна покривати рис на сковороді на 2 см вище. Накриваємо сковороду кришкою, трохи зменшуємо вогонь. Тушкуємо рис приблизно 20-25 хвилин.

Коли вода википить, додаємо в плов столову човен томатного соусу. Перемішуємо. Тримаємо плов з куркою на сковороді ще хвилинки 3-4. Простий, але дуже смачний домашній плов з куркою готовий! Пригощайтесь на здоров’я!