Плов з яловичини по-узбецьки

Плов з яловичини по-узбецьки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

М’ясо для плову потрібно брати свіже та якісне. Добре підійде м’ясо задньої ноги або лопаткова частина. Помийте і обітріть м’ясо паперовим рушником. М’ясо треба нарізати великими шматками. Це дуже важливо! Покладіть м’ясо в заздалегідь розігрітий казан з олією. Обсмажувати на середньому вогні. Не гасити! У цей час можна почистити і нарізати великою соломкою моркву. Обсмажуємо м’ясо до золотистого кольору, потім кладемо цибулю, нарізану півкільцями. Обсмажуємо ще 5-7 хвилин.

Покладіть моркву і обсмажуйте, поки морква не стане податливою і м’якою, близько 10 хвилин. Не допускайте того, щоб морква розвалювалася.


Після того як морква підсмажилася, налийте води 1,7 л. , покладіть нут. Ця суміш називається казан. Зірвак вариться 30-40 хвилин на середньому вогні.

Покладіть сіль, так щоб зірвак здавався трохи пересоленим, т. до рис не солиться. Покладіть родзинки, зіру. Помийте рис, добре злийте воду і укладіть зверху, розрівняйте. Якщо все зроблено за рецептом, вода буде покривати рис на полфаланги. Рис краще брати дліннозерновой, але підійде і просто хороший великий рис.

Варіть на середньому вогні, поки рис злегка не з’явиться над водою. Тоді покладіть зверху головку часнику і щільно закрийте кришкою. Варіть 40 хвилин, не відкриваючи кришку. Це важливо!

Перемашайте плов і залиште нудитися на 10 хвилин.

Плов готовий! Всім приємного апетиту! Отримуйте задоволення не тільки від їжі, але і від її приготування.