Полунично-маковий пиріг

Полунично-маковий пиріг – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Полуничний пиріг з маком – смачний літній десерт на швидку руку!

Інгредієнти

Полуниця – 350 г
Борошно – 120 г
Цукор – 150 г
Яйця – 6 шт.
Розпушувач – 1 ч. л.
Мак – 3 ч. л.
Лимонний сік – 1 ч. л.
Ваніль – за смаком

Як приготувати Полунично-маковий пиріг

Полунично-маковий пиріг – це ароматний і апетитний десерт простого і швидкого приготування. Випічка виходить смачною, ніжною і дуже повітряної. Такий десерт можна готувати з будь-якими ягодами – смородиною, малиною або чорницею.

Покроковий рецепт

Оделить жовтки від жовтків. Збити білки з цукром, лимонним соком і дрібкою солі. Повинна вийде пишна пінна маса.

Жовтки збити з борошном, розпушувачем і ваніллю.

Всипати макові зерна в жовткову масу.

Вмішати білки в жовткову масу.

Полуницю очистити від чашолистків і нарізати часточками. Її потрібно перед цим ретельно промити і обсушити паперовими рушниками.

Влити тісто у форму для випічки, змащену маслом. Поверх викласти ягоди полуниці. Відправити пиріг в духовку, попередньо розігрітий. Запікати до сухої дерев’яної палички.

Ароматний і смачний літній пиріг готовий!

Подавати десерт охолодженим, нарізавши на шматочки.

За бажанням, можна посипати пиріг цукровою пудрою. Приємного апетиту!