Спочатку змішуємо цукор з вершковим маслом. Друге заздалегідь розігріти, щоб воно було трохи тепліше кімнатному температури і легко перемішувалося.
До олії додаємо яйця. Все збиваємо міксером на середній швидкості. Поступово додаємо розпушувач. З борошном його не змішуємо.
Протягом 5 хвилин збиваємо. Маса повинна посвітліти. Заздалегідь трьом лимони на терці цедру відкладаємо в сторону. З двох лимонів виходить близько 100 цедри.
Додаємо цедру і знову все перемішуємо.
Видавлюємо сік з лимонів, намагаємося витягти кісточки. В багатошаровій їх бути не повинно.
Всипаємо борошно потроху, перемішуємо лопаткою.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо форму вершковим маслом.
У тісто додаємо сік лимонів і перемішуємо.
Відправляємо в духовку на 25 хвилин.
Пиріг виходить смачним, повітряним. не нудотним. Відмінно піде до застілля або тихому чаювання в сімейному колі.