1. Спочатку промивають кальмари, обдають окропом, чистять і видаляють шкірку. Відварюють морепродукти і, за необхідності, нарізають соломкою (залежно від того, які ви вирішили використовувати морепродукти).
2. З банки з консервованою квасолею зливають зайву рідину.
3. Цибулю очищають, ріжуть півкільцями, збризкують оцтом.
4. Часник очистити і дрібно ріжуть.
5. Рукколу промивають і обсушують на паперовому рушнику.
6. Кальмари змішують в салатнику з квасолею, цибулею, часником і руколою. Солять і перчать за смаком. Далі заправляють рослинним маслом і лимонним соком.
7.Подавати салат можна відразу, йому не потрібно стояти в холодильнику. Можна прикрасити свіжою зеленню.