Пряниковий пиріг зі сметанною глазурю

Пряниковий пиріг зі сметанною глазурю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Пряники поламати на шматочки або, в моєму випадку, побити качалкою в пакеті. Висипати у велику миску і залити кефіром. Вбити яйця, все перемішати і залишити на 10 хвилин для розм’якшення пряників.


Через 10 хвилин пробити цю суміш блендером до однорідності. Додати порізане на шматочки масло, пробити ще раз. Потім додати сіль, розпушувач і 2 ст. л. манної крупи, перемішати. Тісто готове. Можна відразу зробити глазур – для цього змішуємо сметану і згущене молоко.


Форму для випічки ( у мене нераз’емна) змастити маслом і посипати 1 ст. л. манки. Викласти тісто і розрівняти.


Випікати пиріг при t°180 с протягом 35 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Я не стала чекати, поки пиріг стане коричневим зверху, щоб не пересушити серединку. Як тільки зубочистка вийшла сухою, вимикаємо плиту, заливаємо гарячий пиріг глазур’ю і повертаємо в остигаючу духовку.

Ось такий чудовий вийшов пиріжок!) Трохи почекати, щоб охолов, нарізати на шматочки і можна їсти. Приємного апетиту!