Спосіб приготування:
М’ясо птиці ретельно промити, розрізати тушку на дві частини, натерти сіллю.
Подрібнити головку часнику, очистити волоські горіхи (10 штук) та поділити їх на часточки.
В курці зробити ножем невеликі надрізи і начинити часником і горіхами.
Далі процес ще простіше: змастити деко олією, на нього викласти курку і порізані скибочками 5-6 картоплин (картопля потрібно попередньо посолити). Все покласти в вогнетривке блюдо, додати перець горошок і лавровий листок. Поставити блюдо з куркою (перепелами або качкою) в духовку на 60-80 хвилин.
Оптимальна температура для приготування страви – 180-200 градусів. На стіл готову птицю можна подати прямо у формі. Приємного апетиту!