Холодець – люблять усі. Не одне свято не обходиться без цієї страви, і в будні дні холодець за вечерею буде з’їдений теж з задоволенням.
Інгредієнти
Яловича голяшка на кістки – 1 кг. | |
Половина курки – 600 – 700 гр. | |
Крило індиче – 300-400 гр | |
Вода – 1,5 літра | |
Сіль – 1 ст. л. без гірки | |
Морква – 1 шт | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт | |
Корінь петрушки, пастернаку, селери – невеликі шматочки |
Багато хто вважає, що холодець – це зимова їжа, хоча влітку під молоду картоплю теж добре буде поєднуватися.
Покроковий рецепт
Зараз часто чую, що холодне треба готувати тільки з курячого м’яса з додаванням желатину. Вибачте, але для мене це вже просто холодець, а справжній холодець (на мою думку) – це те, що застигає від навару. Не будемо відходити від традицій і приготуємо класичний холодець з куркою, голяшкой і я ще додала крило індички.
Сьогодні готуємо холодець не для святкового столу, а на вечерю. Тому буду готувати в мультиварці-скороварки, з розрахунком на два великих страви.
Готуємо всі продукти: моєму м’ясо, зачищаємо, вирізаємо все зайве. Так само в бульйон для холодцю я кладу різні корінці: петрушки, пастернак, селера (вони надають смак і пікантність блюду) і звичайно, морква, ріпчаста цибуля, горошки перцю, сіль.
Складаю всі підготовлені продукти в чашу мультиварки-скороварки, заливаю гарячою водою.
Виставляю режим «холодець», щільно кришку, не закриваючи, даю закипіти, знімаю пінку і тільки після цього закупорюю і варю до сигналу. Кожна господиня знає свою мультиварку і скільки треба часу для приготування холодцю, я виставляю додаткові 10 хвилин. Після того, як пара спущений і кришку можна відкрити, я кладу в бульйон пару лаврових листочків.
Дістаємо м’ясо з бульйону і відокремлюємо то кістки. Проціджуємо бульйон через щільну тканину або марлю в 3-4 шари, щоб прибрати дрібні кісточки, корінці і жир.
У страву викладаю щіпку дрібно рубаного часнику (це за бажанням), викладаю м’ясо, заливаю бульйоном.
Ставлю в холодильник до застигання на ніч.
Приємного апетиту!