Кебабом зазвичай називають обсмажені на вогні шматочки м’яса або формований фарш (люля-кебаб) на шампурах, шпажках, рожні. Можна приготувати таку страву з риби. Для невеликих рибних кебабчиков буде потрібно 400 г тріски (охолоджене філе), цибулина, трохи солі, білий перець, панірувальні сухарі (50 г), 30 г листочків петрушки.
До кебабам зазвичай пропонується соус. Для нього беруть 2 свіжих помідора, 100 г консервованих ананасів, 30 г свіжої кінзи, 5 м зіри, половинку лайма, 3 м кайенского перцю, сіль, чорний перець, 50 мл олії.
Рибу з цибулею 2 рази проганяють через м’ясорубку. Виходить однорідна маса. Її підсолюють, перчать і засипають панірувальні сухарі. Петрушку потрібно дрібно нарубати і вмішати в фарш. Потім з нього роблять невеликі ковбаски і насаджують їх на шпажки.
Перед обсмажуванням кебабчиков готують соус. Помідори і ананаси ріжуть дрібним кубиком. Рубають листочки кінзи. В долонях розтирають зіру, щоб з’явився запах. Поєднавши всі, приправляють маслом, сіллю, додають обидва види перцю. Вичавлюють сік з лайму. Перемішують.
Залишилося обсмажити рибні ковбаски на сковороді на середньому вогні. Тільки потрібно не забувати постійно їх перевертати. Якщо всередині ковбаски ще не готові, рекомендується на сковорідку влити трохи води і накрити кришкою. Недовго проварити, а потім кришку зняти і дочекатися, поки випарується вся вода, а у ковбасок знову з’явиться підсушена скоринка.
Подаються рибні кебабчики на шпажках на великому блюді, викладеному листям салату, обов’язково з приготовленим соусом.